Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφασισμένος να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κανονικό κόμμα!

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφασισμένος να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κανονικό κόμμα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατική Παράταξη, ΣΥΡΙΖΑ,

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του έντονες εβδομάδες, αμέσως μόλις επιστρέψει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, το θέμα της μετεξέλιξης του κόμματος θα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου, γράφει σε ρεπορτάζ του το Matrix24.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που αποτελεί την υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα της κυβέρνησης, στην Κουμουνδούρου θα λάβουν χώρα διεργασίες που θα οδηγήσουν σε πολλές ανατροπές στη δομή, αλλά και στα πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος.

Κεντρική Επιτροπή και Γραμματέας

Το πρώτο βήμα θα είναι, φυσικά, η εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος, αφού από τότε που αποχώρησε ο Τάσος Κορωνάκης η οργανωτική δομή της Κουμουνδούρου είναι απολύτως ακέφαλη.

Για τη θέση του γραμματέα επικρατέστερος είναι ο Παναγιώτης Ρήγας, μετριοπαθές στέλεχος και νυν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, που πρόσκειται στους «ρεαλιστές» της «Πλατφόρμας 2010».

Τον νέο γραμματέα θα εκλέξει, φυσικά, η ίδια η Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η εκλογή του γραμματέα θα είναι μόνο η αρχή. Επί της ουσίας, ο εν λόγω γραμματέας θα είναι «μεταβατικός», αφού θα κληθεί να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο του 2016, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τα αλλάξει όλα.

Ούτως ή άλλως, η δομή του κόμματος βρίσκεται στον «αέρα», καθώς μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας, πολλές θέσεις στην Κ.Ε. αλλά και σε πολλά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ χηρεύουν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί τώρα το κυβερνών κόμμα να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Άνοιγμα στην κοινωνία

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να «ανοιχτεί» το κόμμα στην κοινωνία, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από το συνέδριο του 2016 –το οποίο θα διεξαχθεί το αργότερο ως την Άνοιξη του επόμενου έτους- να μην θυμίζει σε τίποτα το υπάρχον κόμμα.

Την αποστολή «ανοίγματος» του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία θα αναλάβει ο νέος γραμματέας, καθώς ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την πλήρη ανανέωση των κομματικών καταλόγων και των οργανώσεων βάσης.

«Η αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να μπει στη Βουλή, αν και στο κόμμα ήλεγχε το 30% των οργάνων και των οργανώσεων, δείχνει ότι η αντιστοιχία του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία είναι προβληματική», υποστηρίζουν συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «αυτό πρέπει να αλλάξει».

Έτσι, άμα τη επιστροφή του από την Αμερική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός θα «κηρύξει» το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, με στόχο το κυβερνών κόμμα να είναι ένα… άλλο κόμμα σε 6 μήνες από σήμερα.

Σχετικά άρθρα