Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα που οι νέοι δεν ψηφίζουν

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα που οι νέοι δεν ψηφίζουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Την ανάγκη ανανέωσης στη Ν.Δ., που –όπως είπε- είναι ένα «γερασμένο κόμμα» το οποίο «έχει πάρει διαζύγιο από μεγάλες κατηγορίες πολιτών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.

«Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πάντως ότι ο βασικός αξιακός πυλώνας του κόμματος «εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα ανανεωθεί η Ν.Δ. αν δεν ψηφίσουν πολλοί ανώνυμοι ψηφοφόροι», ενώ υποστήριξε πως σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί όσο και οι κεντρώοι «από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά».

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν κάνει «νταραβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες» και δεν κατεβαίνει «με το χρίσμα κανενός».

«Δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν, το συζήτησα με τη συνείδησή μου, με τη σύζυγό μου, με τα παιδιά μου, με τους στενούς μου συνεργάτες και αποφάσισα να κατέβω. Είναι τόσο απλό, δεν ζήτησα τη στήριξη κανενός, δεν κατεβαίνω με το χρίσμα κανενός, κατεβαίνω με το όποιο βάρος του δικού μου βιογραφικού και των δικών μου θέσεων», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «βγάζει το καπέλο» στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος «επειδή δεν είχε τη νομιμοποίηση μιας εκλογής από την ίδια την κοινωνία προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει όσα πράγματα ήθελε να κάνει» και εξέφρασε την πρόθεσή του εφόσον εκλεγεί πρόεδρος να αλλάξει το καταστατικό.

«Και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει θητεία και πρέπει να είναι υπόλογος στο τακτικό συνέδριο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια», παρατήρησε.

Σχετικά τέλος την υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα είπε ότι του είναι συμπαθής και ότι έχει φρέσκιες ιδέες αλλά έθεσε το θέμα της δυαρχίας που θα προκύψει στο κόμμα. καθώς άλλος θα είναι ο πρόεδρος και άλλος ο επικεφαλής στη Βουλή.

Σχετικά άρθρα