Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Φτιάχνουμε μικρούς χώρους για να είναι εύκολη η διαχείριση

Μουζάλας: Φτιάχνουμε μικρούς χώρους για να είναι εύκολη η διαχείριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μουζάλας, Ευρώπη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σύνοδος Κορυφής,

«Φτιάχνουμε ένα τέτοιο σύστημα που με εναλλασσόμενους χώρους να μπορούμε να αδυνατίζουμε και ελαφρύνουμε τους κατοίκους από τα παράπλευρα βάρη που δημιουργεί η προσφυγιά και τους πρόσφυγες από τις άθλιες συνθήκες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο πρσφυγικό ζήτημα και τη διαχείρισή του μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο” ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια» και πως «δεν μπορείς να εξαφανίσεις τους πρόσφυγες», συστίνοντας παράλλήλα υπομονή.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι κάτοικοι έχουν «δείξει πολύ μεγάλη υπομονή, πολύ μεγάλη αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας”.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις τις συνόδου κορυφής εκτίμησε πως “είναι μια καλή αρχή”, “μια αρχή που λέει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν αναλογικά σε όλη την Ευρώπη”.

Αναφορικά με τα δυο κέντρα υποδοχής που θα δημιουργηθούν είπε πως το ένα δημιουργείται στη Σίνδο και το άλλο στο Λαύριο.

“Προσπαθούμε να φτιάξουμε μικρούς χώρους για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση και η επιβάρυνση να μην είναι μεγάλη στους πληθυσμούς”, σημείωσε.

Σχετικά άρθρα