Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης»

Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημήτρης Καμμένος, Ελληνικό Χρέος, ΕΡΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νίκος Παππάς, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε σχετικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ «με το πρόγραμμα της αριστεράς είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης» ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως «μένει να ξεκαθαριστεί αν θέλει να οριοθετηθεί από την τακτική των τελευταίων ετών της ταύτισης με την ακραία φιλελεύθερη Δεξιά».

Παράλληλα τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι «θέλει να επηρεάζει και τους όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Θα ήταν ευτυχής έργον αν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Τη συναίνεση που αποτυπώθηκε στις συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόστηκε από μεγάλους συνασπισμούς συνεργασίας με τη Δεξιά, γέννησε την κρίση και έφτιαξε ένα ατελές θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών, ανέφερε πως ««την προηγούμενη περίοδο ήταν παραγωγική», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η διεύρυνση της στήριξης αυτής της κυβέρνησης είναι διαρκής στόχος», ενώ αναφορικά με την περίπτωση του Δ. Καμμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Τα αναγνωρίζουμε και προχωρούμε».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος σχετικά με τη «μάχη για το χρέος», πως «μπορεί να κερδηθεί», θέτοντας ταυτόχρονα στόχο τη ύπαρξη διευθέτησης, με την οποία «οι ετήσιες υποχρεώσεις δεν θα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και το ύψος του χρέους θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στους διεθνείς επενδυτές και τους εγχώριους καταναλωτές».

Μιλώντας για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «την προηγούμενη περίοδο ήταν παραγωγική», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η διεύρυνση της στήριξης αυτής της κυβέρνησης είναι διαρκής στόχος», ενώ αναφορικά με την περίπτωση του Δ. Καμμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Τα αναγνωρίζουμε και προχωρούμε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μελλοντική στάση των 53, ο κ. Παππάς εκτίμησε πως «το κυβερνητικό μέτωπο θα είναι αρραγές και διευρυμένο». Επιπλέον, επισημαίνει ότι το συνέδριο του κόμματος «πρέπει να γίνει γρήγορα και είναι απολύτως αναγκαίο».

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των συχνοτήτων και των τηλεοπτικών αδειών αναφέροντας πως το σχετικό νομοσχέδιο «θα είναι από τα πρώτα που θα πάει στη βουλή», τονίζοντας ότι «δε φωτογραφίζει, δεν πριμοδοτεί, δεν νομιμοποιεί εκ των υστέρων μία κατάσταση ασύδοτη και προστατεύει τους εργαζομένους».

Τέλος αναφερόμενος στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως ι «διαρκώς θα βελτιώνεται, θα γίνεται αποτελεσματικότερη, και θα συνεχίσει να αποδεικνύει ότι σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων».

Σχετικά άρθρα