Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κεντροδεξιά αναζητά την πολιτική της ταυτότητα

Η κεντροδεξιά αναζητά την πολιτική της ταυτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία,

Τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες σε διάστημα οκτώ μηνών είναι πάρα πολλές για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της. Από την στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κήρυξε την έναρξη του εσωκομματικού αγώνα για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή μπαίνει σε μία περίοδο αναζήτησης φυσιογνωμίας, ταυτότητας και στρατηγικής.

Το ερώτημα που πάντα τίθεται στη Νέα Δημοκρατία μετά από μία ήττα είναι αν η παράταξη πρέπει να κινηθεί στο κέντρο ή να αναζητήσει την λύση της επιστροφής στην λαϊκή δεξιά. Αν σε όλα αυτά βάλουμε και την παράμετρο της αναζήτησης ενός Αντιτσίπρα το παιχνίδι δείχνει να περιπλέκεται. Οι γνωστοί δελφίνοι παίρνουν ήδη θέση στην μάχη της διαδοχής, με τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει και αυτός υποψηφιότητα.

Ντόρα εναντίον Κυριάκου

Η χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ίσως ξάφνιασε τους περισσότερους αλλά μόνο ξαφνική δεν ήταν για τους παροικούντες την “γαλάζια” Ιερουσαλήμ. Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους αντιπάλους του για την προεδρία του κόμματος αιφνιδίασε και την Ντόρα Μπακογιάννη οι προθέσεις της οποίας δεν είχαν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ενέργειά του πρόλαβε λοιπόν την Ντόρα Μπακογιάννη και της αφαίρεσε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρα ήταν από τα πρώτα πρωτοκλασάτα στελέχη που την νύχτα της ήττας στήριξε με την παρουσία της στα γραφεία του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη για να μείνει ο Μεϊμαράκης

Σε στήριξη του Βαγγέλη Μειμαράκη προέβη το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Λάμπρο Καλαρρύτη δήλωσε πως «Αυτοί που ξεκίνησαν το θέμα της ηγεσίας στη ΝΔ έκαναν τραγικό λάθος έπρεπε να μείνει ο κ. Μεϊμαράκης , δεν μπορεί να τρέχουμε για εκλογές στο κόμμα ενώ γίνονται κοσμογονικά πράγματα στην χώρα».

Σχετικά άρθρα