Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε ποια “επαγγέλματα” ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ποια ΝΔ

Διαβάστε ποια “επαγγέλματα” ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ποια ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Δεν επιφύλασσαν και ιδιαίτερες εκπλήξεις οι επιλογές του εκλογικού σώματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς από τα στοιχεία που προκύπτουν, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν αγρότες, γυναίκες, άνεργοι, φοιτητές, δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι επέστρεψαν στη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το 34% των αγροτών – παρά τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 32% που επέλεξε ΝΔ. Στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών πρώτο κόμμα ήρθε η ΝΔ με 30%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 28%.

Το 37% των δημοσίων υπαλλήλων ψήφισε Αλέξη Τσίπρα, ενώ αντίστοιχο ποσοστό έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Το 28% των δημοσίων υπαλλήλων ψήφισε ΝΔ και 23% των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Τη μεγαλύτερη διείσδυση πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στους άνεργους όπου τον ψήφισε το 43% και δεύτερο κόμμα ήρθε η ΝΔ σε μεγάλη απόσταση (17%). Αξιοσημείωτο είναι πως το 10% των ανέργων επέλεξε Χρυσή Αυγή.

Σαρωτική πρωτιά πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και στους νέους με 38% έναντι 16% της ΝΔ, 9% της ΧΑ και 7% που πήγε σε Ποτάμι και ΚΚΕ.

Πρώτος και στις νοικοκυρές αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 39% να επιλέγει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και 33% να δίνει την ψήφο του στη ΝΔ.

Επιστροφή στη ΝΔ δείχνουν τα στοιχεία για τους συνταξιούχους που εμπιστεύτηκαν σε ποσοστό 37% τις εξαγγελίες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το 34% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα