Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη σέντρα οι «δελφίνοι» για την αρχηγία της ΝΔ – Ανοίγουν οι διαδικασίες

Στη σέντρα οι «δελφίνοι» για την αρχηγία της ΝΔ – Ανοίγουν οι διαδικασίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας, Άννα Ασημακοπούλου, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Στις επόμενες 40 ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποχρεώθηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές .

Η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος της Λεωφόρου Συγγρού, θα γίνει από την κομματική βάση στις αρχές Νοεμβρίου.

Το τοπίο παραμένει θολό όσον αφορά το εάν θα είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης,λ αν και στη Νέα Δημοκρατία έχουν διαμορφωθεί διάφορες ομάδες.

Αυτό που δεν περνάει απαρατήρητο είναι πως σε αυτή τη φάση το «καραμανλικό» στρατόπεδο εμφανίζεται αρκετά αποδυναμομένο, δεδομένου ότι ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ένα από τα στελέχη που τοποθετούνταν στην κούρσα διαδοχής, βρέθηκε εκτός Βουλής, λόγω εκλογικού νόμου, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Αλέξανδρο Κοντό που έμεινε εκτός, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε και τις τρεις έδρες στην Ξάνθη.

Αμέτοχα παραμένουν από τη Δευτέρα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ενώ οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης έκαναν άμεσα αισθητή την παρουσία τους λειτουργώντας ως «δεξιά πλατφόρμα» στο εσωτερικό του κόμματος.

Θέλοντας να ασκήσουν κριτική στη στροφή προς τον «μεσαίο χώρο» που πραγματοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, οι δύο βουλευτές, πλαισιωμένοι και με άλλους κοινοβουλευτικούς, όπως η Άννα Ασημακοπούλου, κάνουν λόγο για σειρά στρατηγικών και τακτικών αστοχιών.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποψήφιους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, μαι μεγάλη ομάδα του κόμματος βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενός στελέχους νεότερης γενιάς, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να φέρει και πάλι τους νέους κοντά στο κόμμα.

Σχετικά άρθρα