Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γρίφος στο Facebook από τον “άλλο” Τσίπρα περί μνημονίου και ηθικής

Γρίφος στο Facebook από τον “άλλο” Τσίπρα περί μνημονίου και ηθικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Ένα σχόλιο του εξάδελφου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Γιώργου Τσίπρα στο Facebook έχει προκαλέσει μεγάλα ερωτηματικά, καθώς σχολιάζοντας την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, μιλά για νομιμοποίηση του μνημονίου και υποστηρίζει ότι “είναι ο κόσμος, η μάζα, που ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο”!

giorgow tsipras facebook

“Ο κόσμος μας έδωσε μια γεμάτη δεύτερη ευκαιρία. Δεν μας είπε «άντε δοκιμάστε λίγο ακόμη». Μας είπε ολόψυχα πως παρά τα όσα έγιναν μας δίνει μια γεμάτη ευκαιρία να πάμε τα πράγματα ως εκεί που υποσχεθήκαμε. Και είναι για αυτό τεράστια η ευθύνη να τα καταφέρουμε, να μην τον απογοητεύσουμε, να μην αποτύχουμε. Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στον κόσμο που μας ξαναστήριξε με απλοχεριά και ανεκτικότητα στις ανεπάρκειές μας.

Η νίκη μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Γενάρη ακριβώς επειδή προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν.

Παρά τη βουβαμάρα των εκλογών, ο κόσμος που μας ψήφισε δεν αισθάνεται ηττημένος. Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαίρει από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι είναι πια πρόβλημά τους. Σε τελευταία ανάλυση, είναι ο κόσμος, η μάζα, που ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο.

Ο κόσμος που δεν πρέπει να απογοητεύσουμε είναι αυτός ο κόσμος, ο πολύς. Όχι οι «ηττημένοι»”.

Σχετικά άρθρα