Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας από Μαξίμου: “Οι αναμνήσεις από εδώ και πέρα θα είναι πιο δημιουργικές”

Τσίπρας από Μαξίμου: “Οι αναμνήσεις από εδώ και πέρα θα είναι πιο δημιουργικές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Μέγαρο Μαξίμου,

Δέσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος.

Απευθύνοντας τα εύσημα στην Βασιλική Θάνου, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα.

«Η θητεία σας ήταν σύντομη, αλλά ουσιαστική και στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά καταφέρατε να διαχειριστείτε και όλα τα τρέχοντα με άψογο τρόπο, κυρίως την προεκλογική περίοδο. Φεύγετε καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός, ένα μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει ίση συμμετοχή και των δύο φίλων στα ανώτατα αξιώματα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας στην απερχόμενη πρωθυπουργό: «Πήρατε τις σωστές αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε ένα ευρωπαϊκό θέμα. Θα βρεθώ μεθαύριο στη σύνοδο κορυφής και θα χαρώ να συνεργαστούμε ώστε να έχω πλήρη ενημέρωση. Υπάρχει η ανάγκη ευθυγράμμισης των χωρών του Νότου, που βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρώτο κύμα των προσφύγων, ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει με ανθρώπινες αξίες ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Όλοι έχουμε ένα κοινό σπίτι και πρέπει να μοιράζουμε την ευθύνη. Είμαι αισιόδοξος, το κλίμα αλλάζει και όλοι συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για κοινό πρόβλημα. Αισιοδοξώ για το καλύτερο αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην προηγούμενη θητεία του στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στις προσδοκίες του για το μέλλον: «Έχω την ανάμνηση μιας δύσκολης εποχής και των μαχών που δώσαμε, αλλά έχω αισιοδοξία και πίστη ότι οι αναμνήσεις από εδώ και πέρα θα είναι πιο δημιουργικές, ο τόπος μας θα βγει από την δοκιμασία και τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα γίνει ξανά ισχυρή χώρα ισότιμος εταίρος και ο λαός μας αξιοπρεπής».

Προηγουμένως η κ. Θάνου συνεχάρη τον κ, Τσίπρα για την επανεκλογή του και επεσήμανε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στην χώρα.

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, υποστήριξε η Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού καθήκοντος.

«Σας συγχαίρω για τη νίκη του κόμματός σας και για την επανεκλογή σας» υπογράμμισε η κ. Θάνου, απευθυνόμενη προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο λαός, συνέχισε, σας περιέβαλε και πάλι με την εμπιστοσύνη του. «Καλείστε να εφαρμόσετε το δύσκολο έργο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσετε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση» υπερθεμάτισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, η κ. Θάνου παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, το πρόβλημα οξύνθηκε. «Χάρη στα μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από την υπηρεσιακή, το πρόβλημα τείνει προς αποκλιμάκωση», διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε η κ. Θάνου και τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση συνέβαλε στο να γίνει κατανοητό πως το το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές, με την επίλυσή του να απαιτεί συλλογική δράση.

Σχετικά άρθρα