Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι ζήτησε από τον Τσίπρα η Μέρκελ

Tι ζήτησε από τον Τσίπρα η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Η Άνγκελα Μέρκελ του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στη σύντομη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Συμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μέρκελ επισήμανε στον κ. Τσίπρα ότι η ανεργία στην Ελλάδα είναι ιδιαιτερως υψηλή και γι’ αυτό θα πρέπει να τρέξουν κάποιες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και επισήμανε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε επίσης συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζες» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλείται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα