ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόφθεγμα Ρέντσι: “Όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές”

Απόφθεγμα Ρέντσι: “Όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές” ήταν το απόφθεγμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για την νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου παρά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία του κόμματος της ΛΑΕ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Ελλάδα συμβολίζει τη σχέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη Δημοκρατία εκτίμησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη

Αναφερόμενος στις εκλογές σχολίασε ότι “όποιος λαβώνει με απόσχιση πεθαίνει στις εκλογές”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν έγιναν σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός μας μετά την νύχτα εκείνη κατά την οποία η συζήτηση για την Ελλάδα προσέλαβε πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Στις 8 το πρωί επετεύχθη μια συμφωνία, επί της οποίας, στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δύναμη και το θάρρος να πάει σε εκλογές και να ζητήσει την συναίνεση του λαού του. Δεν αναφέρομαι, προς το παρόν, στην συζήτηση πολιτικής φύσης σχετικά με το τι είναι η αριστερά, αν κέρδισε η εξτρεμιστική ή η ανανεωτική Αριστερά».

Πρόσθεσε δε πως «περιορίζομαι στο να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν πολύ ως απειλή, αλλά κάπως λιγότερο στην φάση των εκλογών. Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές. Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε. Το θέμα δεν είναι αυτό».

Σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι το θέμα είναι «αν στην σημερινή Ευρώπη υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην δημοκρατία -στις μορφές κυβέρνησης του δήμου- και στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά και στους κανονισμούς, τους νόμους, τις οδηγίες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοκρατία μας και την αντίληψή μας για την Δημοκρατίας μας».

Σχετικά άρθρα