ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαν το… κλέφτη πήγε στον Παυλόπουλο η Ζωή

Σαν το… κλέφτη πήγε στον Παυλόπουλο η Ζωή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαν τον … κλέφτη μπήκε και βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να επιδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 3 το μεσημέρι και η κα Κωνσταντοπούλου πήγε με μια μικρή καθυστέρηση.

Η Πρόεδρος της Βουλής μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο και βγήκε χωρίς δηλώσεις! Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην επιθυμεί την παρουσία κάμερας στη συνάντησή του με την απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήθελε από τη μια να δώσει την ευκαιρία στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει… διάγγελμα και αφετέρου δεν ήθελε να καταγράψουν οι κάμερες τα όσα θα έλεγε η Πρόεδρος της Βουλής. Όπως δεν τις απέφυγε και κατά τη συνάντησή της με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.

Νωρίτερα ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Βουλής για να της παραδώσει, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, τα αποτελέσματα των εκλογών και τη σύνθεση της νέας Βουλής. Το Σύνταγμα αλλά και η κοινοβουλευτική παράδοση θέλουν τον πρόεδρο της Βουλής να παραδίδει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, η κα Κωνσταντοπούλου θα επικοινωνήσει, όπως είπε, με τον κ. Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Η… μπηχτή ήρθε μετά. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε να διαφανεί η ενόχλησή της για το γεγονός πως ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας έχει… δρομολογηθεί, χωρίς εκείνη να έχει παραδώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αιχμή αφορούσε και το γεγονός πως… ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ!

Είπε χαρακτηριστικά: “Απ’ ό,τι ενημερώθηκα βέβαια από τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες χωρίς αυτή την ανακοίνωση”. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Έστειλε και ένα σαφές μήνυμα: “Εγώ μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το Πολίτευμα”.

Μετά τη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει και να τον αποχαιρετίσει, αφού η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης λήγει.

Σχετικά άρθρα