Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι «ντίβες» που έμειναν εκτός Βουλής

Οι «ντίβες» που έμειναν εκτός Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κώστας Λαπαβίτσας, Λαϊκή Ενότητα, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πάνος Καμμένος, ΠΑΣΟΚ, Ραχήλ Μακρή, ΣΥΡΙΖΑ, Τέρενς Κουίκ,

Η κάλπη μίλησε και τα χαρτιά ξαναμοιράστηκαν στο πολιτικό σκηνικό και οι ανακατατάξεις της νέας Βουλής και με την Λαϊκή Ενότητα να βλέπει την πόρτα της Βουλής να κλείνει χωρίς να είναι μέσα, αφήνει πολλές ντίβες στα περιφερειακά.

Λογικό είναι να μένουν εκτός οι… αντάρτες της Λαϊκής Ενότητας η οποία έχει προβεβλημένα μέλη τα οποία αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να προσχωρήσουν στο κόμμα Λαφαζάνη, τώρα μένουν εκτός.

Εκτός Βουλής μένει αρχικά ο αρχηγός του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος και Δημήτρης Στρατούλης ενώ από το νέο Κοινοβούλιο θα λείπει η εκρηκτική Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και η Ραχήλ Μακρή αλλά και η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος και ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής μένει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος στην πέμπτη θέση της Α’ Αθηνών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Ο Β. Λεβέντης, μαζί με τον κ. Γ. Καρρά καταλαμβάνουν δύο έδρες στην Β΄ Αθήνας – περιφέρεια στην οποία χάνει έδρα το Ποτάμι, με αποτέλεσμα να μην επανεκλέγεται η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη. Παράλληλα, εκτός Βουλής μένει και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρος Διαμαντούρος, αφού το κόμμα της Σεβαστουπόλεως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή Επικρατείας.

Από το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτός εάν η πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα της Αχαΐας.

Εκτός μένει και ο Παντελής Καψής από το ΠΑΣΟΚ, αφού η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το 4,02% δεν εκλέγει βουλευτή στη Β’ Πειραιά.

Στην ευχέρεια του Πάνου Καμμένου βρίσκεται το εάν θα είναι στη νέα Βουλή ο στενός του συνεργάτης, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα εκλεγεί στη Β΄Αθήνας εφόσον ο κ. Καμμένος επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου.

Στη Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός φαίνεται πως μένει εκτός της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς τα υψηλά ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς δίνουν την έδρα στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Σχετικά άρθρα