Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη νίκη της δημοκρατικής παράταξης – Ψηλά η ελληνική σημαία!

Μεγάλη νίκη της δημοκρατικής παράταξης – Ψηλά η ελληνική σημαία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Δημοκρατική Παράταξη, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ένα ολοκάθαρο 35% ψήφων της μεγάλης δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης, της κοινωνικής πλειοψηφίας, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο απόλυτος νικητής των εκλογών και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης.

Απαλλαγμένος πλέον από τους περιθωριακούς αριστεριστές των συνιστωσών του “καθαρού” ΣΥΡΙΖΑ, που υπέστησαν συντριπτική ήττα ως Λαϊκή Ενότητα, απαλλαγμένος από τους έξαλλους και τους πολιτικά ανεύθυνους ιδεοληπτικούς, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ (στο ίδιο σημείο που για δεκαετίες ήταν το εκλογικό κέντρο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ), και εισέπραξε την αγάπη του δημοκρατικού λαού που τον επέλεξε ως ηγέτη του.

Το συγκεντρωμένο πλήθος τον υποδέχτηκε με σημαίες του κόμματος, γαλανόλευκες σημαίες -ναι, πλέον στις συγκεντρώσεις του κόμματος Τσίπρα μπορούν να κυματίζουν οι γαλανόλευκες, δεν θεωρούνται “εθνικιστικά” σύμβολα όπως τις αποκαλούσαν οι περιθωριακοί αριστεριστές- όρμησαν κυριολεκτικά πάνω του οι δημοκράτες και οι σοσιαλιστές με αγκαλιές, δάκρυα και φιλιά.

Πορευόμενος προς την εξέδρα, από όπου απηύθυνε το νικητήριο μήνυμά του, στάθηκε μια στιγμή για να αγκαλιαστεί και να ασπαστεί με τη Ρένα Δούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή για πρώτη φορά ζήτησε, από την Πλατεία Συντάγματος, τις ψήφους του λαού της δημοκρατικής παράταξης. Για πρώτη φορά απευθύνθηκε ευθέως στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Την Κυριακή το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά μίλησε υπερήφανος για την ελληνική σημαία. “Κρατήσαμε την ελληνική σημαία ψηλά”, είπε, “στην Ελλάδα και στις πόλεις του κόσμου”. Και από κάτω ο δημοκρατικός λαός τον αποθέωνε, γιατί πλέον ήταν ο δημοκρατικός λαός χειροκροτητής του, ο πατριωτικός δημοκρατικός λαός, όχι οι ελληνοφοβικοί ακραίοι.

“Να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα” είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προφέροντας ως σύνθημα τον στίχο του Άγγελου Σικελιανού από το Πνευματικό Εμβατήριο, το ίδιο Πνευματικό Εμβατήριο που υπήρξε επί Ανδρέα Παπανδρέου ο ανεπίσημος ύμνος του ΠΑΣΟΚ, πριν το “εξαφανίσουν” οι εκσυγχρονιστές και οι άλλοι ευρωλιγούρηδες του σημιτιστάν που υπέταξαν την Ελλάδα στη γερμανική κηδεμονία.

Καθαρή εντολή τετραετίας

Για καθαρή εντολή τετραετίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Κλαυθμώνος και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος μετέβη και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Τσίπρα ο οποίος ανήγγειλε ότι μαζί θα συνεχίσουν τον αγώνα.

tsipras2

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε δικαιωμένος καθώς δόθηκε σκληρή και δύσκολη μάχη και εκτίμησε ότι «ο λαός έδωσε καθαρή εντολή για να σηκώσουμε ψηλά την υπηρηφάνεια του λαού μας. Να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες και να δώσουμε έναν όμορφο αγώνα. Να βάλουμε μπροστά το δίκιο μας σε εχθρούς με μεγαλύτερες δυνάμεις».

«Η Ελλάδα στην Ευρώπη είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας» ανέφερε και υπογράμμισε ότι η εντολή είναι για μία ολόκληρη τετραετία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει ακόμα κι όταν τον έβαλαν όλοι στο στόχαστρο απέδειξε ότι έχει στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα. Η νίκη ανήκει σε αυτούς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό αλλά θα έρθει. «Η ανάπτυξη θα έχει κοινωνικό πρόσημο μέσα από την αναδιανομή πλούτου» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η εντολή είναι κρυστάλλινη και καθαρή εντολή «να ξεμπερδέψουμε με καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς».

«Θα κριθούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια για το πόσο αποτελεσματικοί είμαστε» σημείωσε και απευθύνθηκε στον παρόντα κ. Καμμένο για να τον ευχαριστήσει «που ενώνει τις δυνάμεις μαζί μας κάτω από τη σημαία της εντιμότητας γιατί από αύριο θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα που αρχίσαμε».

«Η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια, θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Θα γυρίσει ο τροχός» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρατήσαμε ψηλά την ελληνική σημαία

“Ο λαός έδωσε καθαρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με όλα όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες και να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από 7 μήνες, να καταφέρουμε να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μας απέναντι σε ασύμμετρες δυνάμεις και σε εχθρούς με μεγαλύτερες δυνάμεις από εμάς.

Κι όμως καταφέραμε η σημαία η ελληνική να κυματίζει όχι μόνο στις πλατείες της Ελλάδας αλλά και στις μεγάλες πλατείες της Ευρώπης”.

Πόλεμο στη διαφθορά και τη διαπλοκή

“Η εντολή που μας έδωσε ο λαός είναι μια εξίσου κρυστάλλινη και καθαρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με τη φαυλότητα και το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς που τόσα χρόνια κυβερνούσαν τον τόπο. Και θα κριθούμε τα τέσσερα επόμενα χρόνια από το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό” υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ευχαρίστηκε θερμά τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο που όπως είπε “ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας”.

“Ενώνουμε τις σημαίες μας και τις δυνάμεις μας κάτω από τη σημαία της εντιμότητας και του αγώνα. Και τον ευχαριστώ θερμά διότι αύριο θα συνεχίσαμε μαζί τον αγώνα που ξεκινήσαμε”.

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Σχετικά άρθρα