Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον “βλέπει” πρωθυπουργό το BBC; Δεν είναι Τσίπρας, δεν είναι Μεϊμαράκης, είναι ο…

Ποιον “βλέπει” πρωθυπουργό το BBC; Δεν είναι Τσίπρας, δεν είναι Μεϊμαράκης, είναι ο…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Γιάννης Δραγασάκης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Ανάλυση του μετεκλογικού σκηνικού στην Ελλάδα επιχειρεί να κάνει το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC, έχοντας πάντα ως δεδομένο πως είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Ν.Δ. κερδίσουν η πολιτική που θα εφαρμοστεί είναι το μνημόνιο.

Αρχικά να αναφέρουμε πως το BBC, βλέπει μετεκλογικά κυβέρνηση συνασπισμού, όχι όμως με πρωθυπουργό κάποιον εκ των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη, αλλά τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ισχυρό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι πρωθυπουργός.

Στο σενάριο όμως που θέλει τη διαφορά να είναι οριακή το BBC εκτιμά πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο περίπλοκες και είναι άγνωστο ποιοι θα αποτελούν την κυβέρνηση.

Στο σενάριο αυτό επικρατεί ο κ. Δραγασάκης, που ως μετριοπαθής θα μπορούσε να είναι εκείνος ο πρωθυπουργός και να προχωρήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη συμμετοχή των μικρών κομμάτων.

Το BBC υπογραμμίζει ακόμα ότι αν η Ν.Δ. είναι πρώτη το βράδυ της Κυριακής, τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα αφού ένας ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση θα ακολουθήσει λόγω και της ήττας πολιτική αντι-λιτότητας. Επίσης, το βρετανικό δίκτυο θέτει και θέμα συμμετοχής στις κάλπες λόγω της κόπωσης του κόσμου από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και τη λιτότητα.

«Επιπλέον, δυσπιστούν με αυτά που ακούν από τα κραταιά ΜΜΕ και τους πολιτικούς. Επομένως, είναι πιθανό να «συνωμοτήσουν» και να απέχουν σε μεγάλο ποσοστό», καταλήγει το BBC.

Σχετικά άρθρα