Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να «ερεθίσει» τους αναποφάσιστους στο Σύνταγμα θέλει ο Τσίπρας

Να «ερεθίσει» τους αναποφάσιστους στο Σύνταγμα θέλει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Να υπογραμμίσει για μία ακόμη φορά το δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, η οποία θα κλείσει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σηκώσει εκ νέου την «παντιέρα» της αντιδιαπλοκής, στοχοποιώντας και τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αναφορές τόσο στη λίστα Λαγκάρντ, τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όσο και στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να είναι άλλος από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων και των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κλίνουν προς την αποχή.

«Κάθε ψήφος που πάει χαμένη στην αποχή, είναι μία ψήφος κερδισμένη για το παλαιό πολιτικό σύστημα και την παλλινόρθωσή του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, προϊδεάζοντας για το κεντρικό πολιτικό μήνυμα – δίλημμα που θα θέσει από την πλατεία Συντάγματος.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφώς μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων και των απογοητευμένων και δεδομένης της χαμηλής συσπείρωσης που αγγίζει το 60% λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, θέλουν να ενεργοποιήσουν τα «αντανακλαστικά» του κόσμου, παρακινώντας τον να ψηφίσει, καθώς έτσι εκτιμούν ότι μπορούν να διασφαλίσουν την εκλογική επικράτηση με άνοιγμα μάλιστα της ψαλίδας από τη ΝΔ.

Να μας εμπιστευθεί ο λαός για δεύτερη φορά

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ζήτησε από τον λαό να τον εμπιστευθεί για δεύτερη φορά, αναλύοντας λεπτομερώς τις προσπάθειές του στον «συσσωρευμένο ιστορικό χρόνο» της επτάμηνης διακυβέρνησής του, ενώ παράλληλα ανέδειξε τις συνολικές διαφορές μεταξύ της δικής του διαπραγμάτευσης και της στάσης της ΝΔ «που μας πίεζε να υπογράψουμε τα πάντα».

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε παράλληλα ότι έκανε και λάθη λέγοντας ότι «το σημαντικότερα λάθος ήταν ότι δεν απαίτησα πιο ξεκάθαρα πράγματα, στις 20 Φεβρουαρίου» όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι «πουλήσαμε το παιχνίδι», ας ψηφίσουν κάτι άλλο, ΑΝ όμως, πρόσθεσε, ο λαός αναγνωρίζει τον αγώνα που δώσαμε και τις προσπάθειες που κάναμε τότε ας μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη ότι σε περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ θα ήταν αντιπρόεδρος, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «τη θέση αυτή την έχει καπαρωμένη ο κ. Βενιζέλος».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τις αποφάσεις που έλαβε κατά την επτάμηνη διακυβέρνηση σημειώνοντας ότι αντιμετώπισε και θέματα της καθημερινότητας στο μέτρο του δυνατού, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο νόμος για τις 100 δόσεις, οι επαναπροσλήψεις άδικα απολυμένων στο δημόσιο.

«Έχουμε μνήμη για όσα συνέβησαν» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται για τη συμφωνία ή για καθυστερήσεις και επισήμανε ότι είναι ενδεικτικό ότι βρήκε έλλειμμα 0,4% και όχι πλεόνασμα όταν ανέλαβε καθήκοντα.

«Θα έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη πλειοψηφία τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτική αστάθεια.

Είπε ότι μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ δεν θα είναι καλό για τον τόπο, δεν θα έχει σχέδιο, δεν θα έχει στρατηγική, δεν θα είναι καλή. Τόνισε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το ποιος θα κυβερνήσει για τα επόμενα 4 χρόνια. «Εγώ αυτό που λέω είναι ότι ο τόπος θα έχει κυβέρνηση, είτε προοδευτική είτε συντηρητική και αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα», δήλωσε και σημείωσε πως ο λαός πρέπει να κρίνει αν θα είναι αποτελεσματικό για τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αύριο να έχουν «δεμένα» τα χέρια τους, και ζήτησε από το λαό να δώσει αποφασιστική ενίσχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την προσπάθεια.

Θα γυρίσει μπούμερανγκ η υπόθεση Φλαμπουράρη

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, τόνισε ότι θα γυρίσει μπούμερανμγκ αυτή η ιστορία, διότι είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι είναι μια απίστευτη κατασκευή. Είπε ότι κατηγορείται διότι πριν γίνει υπουργός, πολύ πριν από τις εκλογές του Γενάρη, πήγε σε έναν ανοικτό και διαφανή διαγωνισμό και πήρε μια δουλειά. Μόλις έγιναν εκλογές έφυγε από την εταιρεία, παρέδωσε τα στοιχεία, βγήκε στη σύνταξη. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ποιος την έδωσε αυτή τη δουλειά; Το κράτος; Η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ποιος διοικεί την περιφέρεια; Η Αριστερά για να έχει τη δυνατότητα να κάνει διαμεσολάβηση; Ποιος είναι αντιπεριφερειάρχης στην περιφέρεια Πελοποννήσου; Το δεξί χέρι του κ. Μεϊμαράκη στο υπουργείο Αμυνας, ο οποίος κατηγορείται και για τα εξοπλιστικά προγράμματα, το δεξί χέρι». Κατόπιν αυτών, σημείωσε: «Αυτό είναι απίστευτη κατασκευή».

«Αθλιότητα οι κατηγορίες για την οικογένειά μου»

Σχετικά με κατηγορίες για την οικογένειά του και την κατηγορία ότι ο πατέρας του «έπαιρνε έργα επί Χούντας», ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αθλιότητα». «Ο πατέρας μου και ο θείος μου είχαν μια τεχνική εταιρεία, επί Χούντας κατηγορήθηκαν -που είχαν κάποιες δουλειές στην Κρήτη- ότι συνέδραμαν σε μια βομβιστική επίθεση τότε της δημοκρατικής άμυνας. Προφυλακίστηκε ο πατέρας μου δύο μήνες, αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος και αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και να συνεχίσουν τις δουλειές τους στη Σαουδική Αραβία», υπογράμμισε. «Είναι αθλιότητα και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν βγει από τον δοκιμαστικό σωλήνα του συστήματος», είπε. Δεν προκαλεί εντύπωση, διερωτήθηκε, που ξαφνικά πριν από τις εκλογές έχει γίνει θέμα ΑΝ το παιδί του πηγαίνει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο ή όχι; «Θα γυρίσουν μπούμερανγκ όλα αυτά γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει», είπε, εξηγώντας ότι επειδή 40 χρόνια έφτιαξαν ένα καθεστώς διαπλοκής και το σίτισαν και έχουν απόλυτη ενοχή, ρίχνουν λάσπη για να δείξουν ότι όλοι ίδιοι είναι, αφού δεν μπορούν να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Σχετικά άρθρα