Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης ελπίζει και εύχεται την αποχή

Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης ελπίζει και εύχεται την αποχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ηράκλειο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Κάλεσμα να μην χαθεί ούτε μια ψήφος έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το Ηράκλειο της Κρήτης, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως «δημοψήφισμα» που έχει ερώτημα το οποίο είναι ποιος θα κυβερνήσει το τόπο την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο λαός θα δώσει και πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ τόνισε ότι ο Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμα του Σαμαρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη. «Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς. Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ». Γιατί και όποιος απέχει, συμμετέχει. Συμμετέχει και ψηφίζει. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Απευθύνθηκε στους νέους και ζήτησε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. «Τους καλώ να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας. Να πάνε στην κάλπη. Να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην προτελευταία ομιλία του (αύριο θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία με την ομιλία του στην Αθήνα) υποστήριξε ότι όλοι γνωρίζουν ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί για τα δικά τους συμφέροντα:

* Γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι αστυνομικοί. Όλοι αυτοί που Ο κ. Μειμαράκης τους αποκάλεσε άχρηστους;

* Γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ποιος θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντά τους. To κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους. Εμείς που καταφέραμε να επαναφέρουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις και να σταματήσουμε τις ομαδικές απολύσεις.

* Γνωρίζουν οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι. Tο κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους. Είχαν συμφωνήσει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο. Εμείς καταφέραμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία της ΝΔ και να διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς των 7 Κυριακών.

* Ποιος μπορεί να σας προστατεύσει απέναντι στους δανειστές αναρωτήθηκε: αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς – για το λαό και τον τόπο; Οι ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, οι δωρολήπτες της Siemens, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ και οι αυτουργοί της μεγάλης φοροδιαφυγής; Αυτοί που δεν τόλμησαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ γιατί κινδύνευαν να βρουν μέσα τους εαυτούς τους;

* Ποιοι θα διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους; Η ΝΔ και όσοι συγκυβερνούσαν μαζί της; Που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας; Αυτοί που μας ζήταγαν να υπογράψουμε, 20 δις περισσότερα μέτρα;

Οπως είπε, από τις 21 Σεπτέμβρη, συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε:

• Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά κεφάλαια.

• Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

• Για να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ώστε να βελτιώσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στην πράξη.

• Για να βάλουμε τέλος στο κομματικό κράτος της κλεπτοκρατίας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας και να εμπεδώσουμε το κράτος δικαίου και αξιοκρατίας. Να εμπεδώσουμε τις ίσες δυνατότητες και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το που ζουν και ποιες οικονομικές δυνατότητες έχουν.

• Για να ενισχύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της – και ως βασικού φορέα απασχόλησης.

Σχετικά άρθρα