Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Θα φορολογήσουμε υψηλότερα τους πλούσιους

Τσακαλώτος: Θα φορολογήσουμε υψηλότερα τους πλούσιους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΣΥΡΙΖΑ, Φορολογία,

Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως οι διαφορές είναι πολλές και μεγάλες.

Ερωτηθείς αν μια ευρεία συνεργασία των κομμάτων μετά τις εκλογές θα βοηθούσε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «δεν θα ήμασταν πιο ισχυροί αν ήμασταν όλοι ενωμένοι», τονίζοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για τα ζητήματα εντός και εκτός του μνημονίου που είναι ανοιχτά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, εξέφρασε φόβους ότι «θα μπορούσε μια εχθρική δύναμη να βάλει τόσο ψηλά τον πήχη που δεν θ΄αρχίσει ποτέ η διαπραγμάτευση» για το χρέος.

Για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι κυβερνητικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν έχει αυτοδυναμία είπε:

«Έχουμε υποσχεθεί ότι θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν μπορώ εγώ να υποσχεθώ και τι θα εισηγηθώ στο δικό μου το κόμμα όταν ξέρω ότι πολλά από τα πράγματα εντός κι εκτός του μνημονίου που αξίζει να παλέψουμε, όπως η φοροδιαφυγή, όπως το πελατειακό κράτος, είναι η ζωή, το οξυγόνο και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ οργανωμένοι, να περάσουμε την πρώτη αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση» για το χρέος.

Επιπλέον σε ότι αφορά τα πρώτα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν μετά τις εκλογές όπως προκύπτει από τη συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Δεν θα αλλάξει το αφορολόγητο των 12.000 σε πρώτη φάση. Θέλουμε όμως να αλλάξει. Το νομοσχέδιο που θα έρθει τον Οκτώβριο θα έχει το δικό μας στίγμα. Από τον Οκτώβριο ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται από τα 66 στα 200 ευρώ για να φτάσει στα 330 ευρώ του χρόνου. Οι Θεσμοί μας αφήνουν το δικαίωμα να κάνουμε διορθωτικές και αναπτυξιακές ρυθμίσεις αφού περάσει το νομοσχέδιο και αυτό θα κάνουμε».

Επί των φορολογικών ζητημάτων ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και τάχθηκε υπέρ της επιβολής υψηλότερων φόρων στους πλούσιους.

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις Μεϊμαράκη για το ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα και σε λίγο καιρό θα μετατραπεί σε νέο… Βαρουφάκη υπογράμμισε: «Δεν απαντάω σε αυτά που λέει ο Μεϊμαράκης ότι δεν πιστεύω στο πρόγραμμά γιατί απαντάω μόνο σε σοβαρές δηλώσεις. Προφανώς και έχω επιφυλάξεις για πολλά μέτρα αλλά θα προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε. Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην κοινωνική πόλωση».

Σχετικά άρθρα