Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπροστά η Ν.Δ. με βραχεία κεφαλή σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά η Ν.Δ. με βραχεία κεφαλή σε νέα δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΣΚΑΪ,

Προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ανατρέποντας τη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 0,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με 5% αντίστοιχα, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Στο 6% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε σχέση με τη μέτρηση της περασμένης Παρασκευής, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 2,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 1%, η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από 0,5% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, και Ένωση Κεντρώων χάνουν από μισή ποσοστιαία μονάδα. Αμετάβλητα μένουν τα ποσοστά του Ποταμιού.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε 28,5% και η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων με 4,5%. Στο όριο του 3% η Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 2%.

Το 31% εκτιμά πως νικητής στο ντιμπέιτ αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το 30,5% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κανένας απαντά το 34%.

Σχετικά άρθρα