Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες δραχμικές μπουρδολογίες Λαπαβίτσα δίχως κανένα απολύτως σχέδιο!

Νέες δραχμικές μπουρδολογίες Λαπαβίτσα δίχως κανένα απολύτως σχέδιο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Δραχμή, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κώστας Λαπαβίτσας, Λαϊκή Ενότητα,

Της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα και των πλεονεκτημάτων που –όπως ισχυρίστηκε – προσφέρει υπεραμύνθηκε σε δηλώσεις του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Λαπαβίτσας.

Υποστήριξε πως “το ακροατήριο της Λαϊκής Ενότητας δεν έχει περιοριστεί καθόλου και ακούει με προσοχή πώς μπορεί να υλοποιηθεί η μετάβαση σε νέα δραχμή”.

Ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε πως ο ίδιος “δεν μίλησε ποτέ για δελτίο στα τρόφιμα αν υπάρξει νέο νόμισμα αποδίδοντας αυτές τις δηλώσεις σε κάποιους καλοθελητές που είναι εκτός τόπου και χρόνου” και κατέληξε χαρακτηρίζοντας τη μετάβαση στην δραχμή “δύσκολη αλλά ευκολότερη σε σχέση με το μνημόνιο, που έχει επιβληθεί την τελευταία 5ετία”.

Ωστόσο, εμείς ακόμα περιμένουμε -και από ό,τι φαίνεται θα περιμένουμε για πάντα- το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το να λέει ο κ. Λαπαβίστας ότι “θα είναι δύσκολη” δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό το ξέρει όλος ο ελληνικός λαός. Το σχέδιο ποιο θα είναι.

Όπως δηλαδή, με ποιες γεωπολιτικές συμμαχίες και συμφωνίες θα γίνει, πώς θα εξασφαλιστεί επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα, πώς η χώρα θα συνεχίσει να έχει πετρέλαιο (εκτός εάν έχουν σκοπό να λεηλατήσουν το πετρέλαιο του στρατού, για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, και στη συνέχεια ο στρατός να μείνει καθηλωμένος), πώς θα εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό με δραχμή δίχως η χώρα να βυθιστεί σε κοινωνική αναταραχή.

Σε αυτά η παρέα του Λαφαζάνη δεν έχει καμία απάντηση. Μόνο συνθήματα και εξυπνακίστικες ατάκες. Η πολιτική ανευθυνότητα και μια πιθανή ανθρωπιστική τραγωδία, τους επισημαίνουμε, ισούται με εθνική προδοσία.

Οφείλουν να καταθέσουν αναλυτικό σχέδιο στην κοινωνία, αλλιώς δεν διαφέρουν σε τίποτα από δημαγωγούς, λαοπλάνους και πολιτικούς απατεώνες.

Σχετικά άρθρα