Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γλέζος: Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια

Γλέζος: Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εκλογές 2015, Λαϊκή Ενότητα, Μανώλης Γλέζος, Πλατεία Ομονοίας,

«Πιστοί στο προσκλητήριο των καιρών ήρθατε εδώ να δώσετε τη δική σας βούληση, να εκφράσετε τη δική σας θέληση. Ήρθατε εδώ για να πείτε το σημερινό «ΟΧΙ», είπε ο Μανώλης Γλέζος κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια.

Και συνέχισε: “Ο ελληνικός λαός είπε «ΟΧΙ» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «ΟΧΙ» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «ΟΧΙ» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «ΟΧΙ» στα μνημόνια, «ΟΧΙ» στην υποταγή της χώρας.

Βλέπω το πάθος που σας συνέχει. Κατανοώ τη δική σας παρουσία ως αγρυπνούσες συνειδήσεις στο προσκλητήριο της ιστορίας. Και λέω ότι αν αρκεστούμε μόνο σ’ αυτή τη σύναξη, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Ας μου επιτραπεί να πω από τη μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, ότι πρέπει να ανασκουμπωθείτε. Να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, στη γειτονιά σας, στους φίλους σας, στους συγγενείς σας και να τους ξεσηκώσετε. Να τους πιάσετε από τους ώμους, να τους τινάξετε σύγκορμα και να τους πείτε: Εάν περιμένουνε από τους άλλους να σωθούν, χαθήκαμε όλοι.

Δεν είναι λίγες οι μέρες. Είναι πολλές. Γιατί ο χρόνος διαστέλλεται σε τούτες τις καθοριστικές για την πορεία του τόπου εκλογές. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτάται να νικήσουμε.

Βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «ΟΧΙ» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας, σας αφήνω γεια και καλώ να έρθουν επάνω οι υποψήφιοι συναγωνιστές”.

Σχετικά άρθρα