ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Να πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου αλλά με άλλο μείγμα μέτρων

Μίχαλος: Να πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου αλλά με άλλο μείγμα μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου αλλά με άλλο μείγμα μέτρων, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, το απόγευμα της δευτέρας.

“Η επίτευξη των στόχων που συμφωνήθηκαν αποτελεί μονόδρομο σωτηρίας για την ελληνική οικονομία.
Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να είναι μονόδρομος το μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας μια εξαιρετικά επαχθή συμφωνία. Με μέτρα που για μια ακόμη φορά είναι στην πλειονότητά τους αντι-αναπτυξιακά και κοινωνικά άδικα. Είναι μέτρα που θα τροφοδοτήσουν ξανά το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα ανοίξουν νέες πληγές στην ελληνική κοινωνία.

Κι αυτό γιατί, για μια ακόμη φορά, το βάρος της προσπάθειας πέφτει στην αύξηση των εσόδων δια της φορολογίας, αντί στην περιστολή των δαπανών και στον έλεγχο της κρατικής σπατάλης.

Είναι, ουσιαστικά, σαν να μη διδαχθήκαμε τίποτα, μετά από έξι χρόνια μνημονίων και ύφεσης.

Εδώ βρίσκεται, λοιπόν, η μεγάλη πρόκληση. Ας αξιοποιήσουμε τα μαθήματα που πληρώσαμε τόσο ακριβά, τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη”, είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε:

“Πρέπει, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες, να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα. Δεν μπορεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να στηριχθεί σε ένα χρεοκοπημένο κράτος.

(…)Χρειάζεται ένας βασικός στρατηγικός σχεδιασμός. Ένα σχέδιο για το που θέλουμε να στηριχθεί η ανάπτυξη του τόπου στα επόμενα χρόνια.

Σε ένα σχέδιο με στόχο την παραγωγική αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Ένα σχέδιο που θα κατευθύνει στοχευμένα τους διαθέσιμους πόρους σε τομείς και κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην ενθάρρυνση της καινοτομίας.

Πέρα από τις επί μέρους δράσεις, η υπ’ αριθμόν ένα προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας.

(…)Γι’ αυτό και ελπίζουμε, ζητούμε, να σχηματιστεί την επομένη των εκλογών κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Μάρδας, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, υποψήφιος Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης, π. Υπουργός Υγείας, Βουλευτής Αττικής ΝΔ, 0 Χάρης Θεοχάρης, π. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Βουλευτής Β’ Αθηνών Κινήματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», ο Δημήτρης Καμμένος, Βουλευτής Β’ Πειραιώς ΑΝ.ΕΛ. και ο Χρήστος Πρωτόπαππας, π. Υπουργός, Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και παρακολούθησης πολιτικού έργου ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά άρθρα