Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας θέλει να μείνει εκτός κυβέρνησης για να πετροβολάει

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας θέλει να μείνει εκτός κυβέρνησης για να πετροβολάει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

«Σε στρατηγικό κενό βρίσκεται ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σε αυτό απέδωσε τις τοποθετήσεις του όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.

Νωρίτερα είχε τονίσει: «Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;». Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά».

Ο κ. Μεϊμαράκης ολοκληρώνει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη με τη συνάντηση του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, και περιοδεία σε περίπτερα της Έκθεσης.

Σχετικά άρθρα