Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική σταθερότητα

Δραγασάκης: Αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική σταθερότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Δραγασάκης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Κυβερνητική σταθερότητα μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη με αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου» επισημαίνει και προσθέτει ότι «όλα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων».

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει την ανάγκη ανανέωσης και ανασύνθεσης της πολιτικής ζωής, μέσα από την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

Αναφερόμενος στην επτάμηνη διαπραγμάτευση, ο κ. Δραγασάκης υποστηρίζει ότι τα όποια λάθη και παραλείψεις μπορεί να επηρέασαν αλλά δεν καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, αρνούμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε, «υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή».

«Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού του σχεδίου. Ομως, πέραν αυτού, αν στην παρούσα φάση προέχει η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ολα τα άλλα περικλείουν μικρότερους ή μεγαλύτερους κινδύνους αστάθειας και παλινδρομήσεων. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα βέβαια, οι προτεραιότητες μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης, που ζούμε ως κοινωνία, με ριζική ανανέωση και ανασύνθεση της πολιτικής μας ζωής, γεγονός που μπορεί να διευκολυνθεί, εκτός των άλλων, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εισαγωγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε αρχές και αξίες αλλά αντιμετώπισε έναν ασύμμετρο πόλεμο διαρκείας εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε σε έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Υποχώρησε. Δεν υποτάχθηκε ούτε μεταλλάχθηκε. Υποχώρησε από θέσεις που δεν μπορούσε άλλο να κρατήσει διότι έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να διακινδυνεύσει μια απροσδιόριστης έκτασης κοινωνική καταστροφή. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα