Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαπαβίτσας ομολογεί ευθαρσώς το σχέδιο πτώσης της κυβέρνησης Τσίπρα

Ο Λαπαβίτσας ομολογεί ευθαρσώς το σχέδιο πτώσης της κυβέρνησης Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κώστας Λαπαβίτσας, Λαϊκή Ενότητα, ΣΥΡΙΖΑ,

Στις πολιτικές διαφωνίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαπαβίτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στις 9/9 στο ραδιόφωνο του Κόκκινου.

Ο κ. Λαπαβίτσας είπε ξεκάθαρα ότι από τον Φεβρουάριο οι βουλευτές της “Αριστερής Πλατφόρμας” και σήμερα της ΛΑΕ (κόμμα Λαφαζάνη) ήταν έτοιμοι για τη ρήξη, αλλά δεν προχώρησαν επειδή η κυβέρνηση είχε τότε μεγάλα ποσοστά αποδοχής! Κι έτσι επέλεξαν να περιμένουν…

Στην ερώτηση σχετικά με το γιατί η κριτική της ΛΑ.Ε. εμφανίστηκε τώρα και όχι κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη δεν ήρθε στη Βουλή ακριβώς γιατί 30 ίσως και 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετακόμισαν στη ΛΑ.Ε., είπαν όχι».

Συνεχίζει, όπως αναφέρει το candianews.gr λέγοντας ότι «η συμφωνία δεν ήρθε στη Βουλή γιατί η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάλαβε ότι αν τα πράματα ήταν έτσι, θ’ αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό ρήγμα, ένα μήνα μετά τις εκλογές. Σας θυμίζω δε, πώς ήταν το κλίμα τότε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε πάρει 36% στις εκλογές, αλλά στις δημοσκοπήσεις είχε 70% στήριξη. Ο κόσμος του έδινε ανοχή, στήριξη, προσδοκία. Δεν ήταν εύκολο, στο μήνα πάνω, που ο ελληνικός λαός είχε επενδύσει τόσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να βγεις και να πεις “αυτοί ετοιμάζονται να μας πάνε σε ένα δρόμο δίχως γυρισμό”. Πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός, να περιμένει και όταν τον ρωτάνε για πράματα που ήταν λανθασμένα να πει “Όχι”, όπως και είπε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε να απολογηθούμε για κάτι. Ήμασταν συνεπείς στις αρχές μας και σε όσα είπαμε στον ελληνικό λαό».

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Λαπαβίτσας δήλωσε πως δεν θα είναι εύκολα τα πράματα εκτός Ευρωζώνης, ωστόσο θα είναι διαχειρίσιμα. Συνέχισε λέγοντας ότι το χρέος καθορίζει όλη μας την οικονομική πολιτική, και ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται μονίμως σε μια κατάσταση δυστοκίας.

Στο ενδεχόμενο οικονομικού αποκλεισμού της χώρας από τις δυνάμεις της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει έναν άλλο δρόμο, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε με σιγουριά ότι κανείς δεν θα προχωρήσει σε οικονομικό πόλεμο, δεν θα υπάρξει οικονομικός αποκλεισμός αν η χώρα θελήσει να φύγει από το ευρώ, πρώτα και κύρια εξ αιτίας του μείζονος ζητήματος της διαχείρισης του προσφυγικού. Μια τέτοια επιλογή «θα έφερνε αλυσίδα κρίσεων», αναφέρει ο κ. Λαπαβίτσας. Παράλληλα επισημαίνει πως η βαρύτητα βρίσκεται στη δική μας προετοιμασία. Ακόμη σχετικά με τη θέση της Λαικής Ενότητας ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι: “Δεν έχουμε στόχο να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν και εκεί δεν μπορέσουμε, θα κάνουμε δημοψήφισμα όπως έκαναν και οι Βρετανοί”.

Σχετικά άρθρα