Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στήνεται “Δεξιά Πλατφόρμα” στην Νέα Δημοκρατία

Στήνεται “Δεξιά Πλατφόρμα” στην Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, ολοένα και εντείνονται οι «ζυμώσεις» μεταξύ των στελεχών των κομμάτων και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στην Νέα Δημοκρατία.

Πληροφορίες του tribune.gr , αναφέρουν μάλιστα ότι υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στην σκληρή δεξιά και στην νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, για το τι θα πρέπει να ακολουθήσει την επομένη των εκλογών, είτε η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο.

«Σε κάθε περίπτωση, η δεξιά πτέρυγα του κόμματος ενδεχομένως με τους ακραιφνώς νεοφιλελεύθερους θα κινηθούν είτε επιθετικά είτε αμυντικά, αλλά πάντως θα κινηθούν με στόχο τον Μεϊμαράκη», είπε στο tribune.gr υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκραίας.

Και συμπλήρωσε ότι ήδη ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ενημερωθεί για «κολεγιές» που γίνονται με στόχο τον διακριτό σχηματισμό μιας «Δεξιάς Πλατφόρμας» μέσα στην Νέα Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ , φυσικά και δεν είχε πρόβλημα να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, καθώς άλλωστε είναι γνωστό ότι στην σκληρή δεξιά πτέρυγα της ΝΔ ανήκουν οι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ εκπρόσωπος των νεοφιλελεύθερων εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με κορμό αυτές τις τάσεις , την επομένη των εκλογών θα αρχίσει η αμφισβήτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές, ιδιαίτερα αν είναι και σημαντική η διαφορά.

Τότε είναι βέβαιο ότι οι «διεκδικητές» της αρχηγίας θα κινηθούν άμεσα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Στην περίπτωση, όμως, που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση , τότε θα μπει μπροστά το σχέδιο της «Δεξιά Πλατφόρμας» μέσα στην ΝΔ, κατά το πρότυπο της «Αριστερής Πλατφόρμας» που επί της ουσίας έριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Είναι πολύ δύσκολο οι σκληροί δεξιοί της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθεροι που ζητούν δραστικό περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, να στηρίξουν τον Μεϊμαράκη, αν αποφασίσει να καταργήσει μέτρα του μνημονίου και τα ισοδύναμα που προτείνει μπορεί να θεωρηθούν αριστερόστροφες πρακτικές», λέει στο tribune.gr, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, ότι υπήρξε και δυσαρέσκεια στους προαναφερόμενους κύκλους της ΝΔ, από την δήλωση που είχε κάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην αρχή της προεκλογικής περιόδου στο mega , τοποθετώντας τον εαυτό αριστερό κομμάτι της ΝΔ.

«Είναι γνωστή η δράση μου κατά την διάρκεια της δικτατορίας, συμμετείχα στους αγώνες στη Νομική και στο Πολυτεχνείο. Είναι γνωστό ότι είχα πάντα μια άποψη και τάση που εκφραζόταν στο κοινωνικό ανθρώπινο φιλελεύθερο πρόσωπο, δηλαδή το αριστερό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας», είχε πει τότε ο κ. Μεϊμαράκης, ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του Αιόλου στην ΝΔ.

Σχετικά άρθρα