Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Θέμα και πάλι η Ελλάδα για την εφαρμογή του μνημονίου

Eurogroup: Θέμα και πάλι η Ελλάδα για την εφαρμογή του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημόσιο Χρέος,

Το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στο άτυπο Eurogroup που συνέρχεται σήμερα Σάββατο, στο Λουξεμβούργο.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αναμένεται να θέσει τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και της διευθέτησης του χρέους, ενώ θα ενημερώσει πώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα τα έχει όλα έτοιμα, μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, σε ότι αφορά στην προετοιμασία των νέων μέτρων.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν διατεθειμένοι να έρθουν άμεσα στην Αθήνα και να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με τη νέα κυβέρνηση μέσα στην Σεπτέμβριο, δηλαδή μόλις 7 ή 10 μέρες αφού κλείσουν οι κάλπες.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αφήνουν και ένα «παράθυρο» για περιορισμένες αλλαγές στο τρίτο Μνημόνιο κατά την αξιολόγηση του Οκτωβρίου, εφόσον υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη προς την νέα κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί παρά την υστέρηση των εσόδων, η ύφεση λόγω των capital controls τελικώς μπορεί να αποδειχθεί και μικρότερη από όσο προέβλεπαν στο υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας και ένα περιθώριο ευελιξίας που δεν υπήρχε ως τώρα.

Σχετικά άρθρα