Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή με το κόμμα του Παπασταύρου;

Παπαδημούλης: Θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή με το κόμμα του Παπασταύρου;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Παπασταύρου, ΣΥΡΙΖΑ, Φοροδιαφυγή,

«Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από αυτούς που τον χαντάκωσαν» εκτίμησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης .«Με ποιον θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή με το κόμμα που είχε σύμβουλό του τον κ. Παπασταύρου;» πρόσθεσε μεταξύ άλλων απαντώντας αρνητικά στα σενάρια που διακινούνται συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Όσο πιο ψηλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο σταθερή και προοδευτική θα είναι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τονίζοντας ότι «οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση 4ετίας». Σταθερή επιδίωξη μας είναι η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αν όμως αυτή δεν επιτευχθεί, πρόσθεσε ότι «θα ακούσουμε τη λαϊκή εντολή και θα τη σεβαστούμε» και ως εντολοδόχος πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις εκλογές, θα συζητήσει με όσα κόμματα είναι διατεθειμένα να στηρίξουν το πρόγραμμα του.

Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα

Αναφέρθηκε στα σενάρια που διακινούνται από το σύστημα διαπλοκής αλλά και από το εξωτερικό, από ισχυρούς συντηρητικούς κύκλους που αφού δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν τον Τσίπρα, να βγάλουν ναι στο δημοψήφισμα, τουλάχιστον θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον Τσίπρα.

Εξήγησε τους λόγους που θυμήθηκε η Ν.Δ. τη συναίνεση λέγοντας «γι’ αυτό η Ν.Δ. έχει ενδυθεί τη συναινετική προβιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πακέτο των προτάσεων για τις συνταγματικές αλλαγές θα προτείνει την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα ώστε να περάσουμε οριστικά στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Μπορεί να το δεχθεί αυτό η Ν.Δ.;»

Κατήγγειλε επίσης την «πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από το συναινετικό λούστρο της Ν.Δ.». Καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους στην Ελλάδα για να επανέλθουν στα πράγματα είπε, για παράδειγμα ο κ. Βορίδης δεν θα ήθελε να είναι υπουργός του κ. Τσίπρα. Κάτι που φυσικά, επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της Ν.Δ.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε επίσης ότι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση θα είχε ψηφίσει το νόμο για τα κανάλια όπως ισχύει παντού στην Ευρώπη, εκτός από τη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα