Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Στο χέρι της Ελλάδας αν θα γίνει Βόρεια ή Νότια Κορέα

Ντάισελμπλουμ: Στο χέρι της Ελλάδας αν θα γίνει Βόρεια ή Νότια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βόρεια Κορέα, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Νότια Κορέα,

Το πρακτορείο ειδήσεων ANP, σε τηλεγράφημα που αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα Nu.nl μεταδίδει δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα εφόσον διοικηθεί με καλό και σωστό τρόπο, θα μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί οικονομικά.

Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, την Πέμπτη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής εκπομπής NRT College Tour.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα είχε μια κακή διακυβέρνηση για δεκαετίες, υπήρχε διαφθορά, κυβέρνηση χωρίς ακεραιότητα, και ο δημόσιος τομέας δεν λειτουργούσε σωστά. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες συμφώνησαν οι χώρες του ευρώ με την Ελλάδα, θα ειναι πολύ δύσκολη, εκτιμά ο Ντάισελμπλουμ.

«Οι Έλληνες έχουν μια μακρά παράδοση να γεμίζουν την μια τρύπα από την άλλη. Κακή λογιστική, διαφθορά, φοροδιαφυγή. Η χρηστή διακυβέρνηση κάνει τη διαφορά» λέει ο επικεφαλής του Eurogroup, κάνοντας μάλιστα μια σύγκριση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. «Καθαρή φτώχεια ή μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου».

Σχετικά άρθρα