Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τέλος» στη συζήτηση για συνεργασίες και στροφή Τσίπρα στη συσπείρωση

“Τέλος» στη συζήτηση για συνεργασίες και στροφή Τσίπρα στη συσπείρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Τα στοιχεία των μετρήσεων δίνουν στα επιτελεία της Κουμουνδούρου την ελπίδα πως την εβδομάδα που ξεκινά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να ανακτήσει ένα καλό προβάδισμα έναντι της ΝΔ.

Έτσι σύμφωνα με την ανάγνωση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν κρατά τα ηνία της πρωτιάς έχοντας συσπείρωση που δεν ξεπερνά το 57%.

Την ίδια όμως ώρα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του περασμένου Ιανουαρίου, παραμένουν αποσυσπειρωμένοι και αναποφάσιστοι, χωρίς όμως να έχουν μετακινηθεί σε κάποια άλλη δεξαμενή κόμματος.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το «μυστικό» μιας καθαρής νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι απογοτευμένοι ψηφοφόροι και οι αναποφάσιστοι.

Έτσι πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται σε όσους τον ψήφισαν και τώρα ΄έχουν «παγώσει» απέναντι στο κόμμα.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να πείσει το ακροατήριό του πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ίδιο, αριστερό κόμμα που ψήφισαν οι πολίτες πριν 8 μήνες.

Παράλληλα, τόνισε πως το DNA είναι το ίδιο με εκείνο του 3-4%, το οποίο ήταν κόμμα «διαμαρτυρίας».

«Όταν όλα τα ‘σκιαζε ο δικομματισμός και τα θόλωνε το ρουσφέτι, εμείς κρατούσαμε αναμμένη τη σπίθα του αγώνα για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας.

Του αγώνα για αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, στις συνειδήσεις», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Κι ας ήμασταν λίγοι, ας ήμασταν χωρίς τα μέσα των άλλων, ας ήμασταν τότε μια δύναμη διαμαρτυρίας, όπως τους άρεσε να μας λένε. Εκείνοι, βλέπετε, είχαν το χρίσμα τη διακυβέρνησης.

Εμείς το στίγμα της διαμαρτυρίας. Και τώρα οι μισοί από αυτούς μας λένε ότι παραμένουμε κόμμα διαμαρτυρίας.

Και οι άλλοι μισοί ότι μέσα σε μερικούς μήνες μας κατάπιαν οι καρέκλες της εξουσίας. Ας τους στείλουμε λοιπόν ένα μήνυμα από δω, από τα Γιάννενα.

Οι ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά, οι ίδιες ιδέες, που κινούσαν τα βήματά μας τα δίσεκτα χρόνια της παντοδυναμίας τους, τα κινούν και σήμερα».

Τέλος τόνισε πως ο ίδιος όπως και το κόμμα του δεν έχουν «μεταλλαχθεί».

Τέλος με στόχο να ανακόψει της διαρροές στελεχών προς άλλα κόμματα, έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στα σενάρια περί συνεργασιών.

«Τον τελευταίο καιρό διακινείται μια προπαγάνδας εθνικής ενότητας, οικουμενικότητας, μεγάλου συνασπισμού, μικρότερου συνασπισμού, και λοιπά. Ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Και να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα την επιβολή και τη στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες. Το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα επανήλθε στο αίτημα της αυτοδυναμίας και μάλιστα φάνηκε να προσπερνά τον μέχρι πριν εταίρο του την κυβέρνηση.

«Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός τον Γενάρη, για να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροί τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα