Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες

Κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Νέα μηνύματα προς την Αθήνα στέλνουν οι Βρυξέλλες για την αναγκαιότητα τήρησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαρροές αξιωματούχων που έγιναν την Πέμπτη προς το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ στις οποίες επισημαίνεται με νόημα πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις προς την ελληνική πλευρά στο επικείμενο Eurogroup του Σαββάτου στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να σχηματιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα κυβέρνηση μετά το πέρας των εκλογών.

Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαίοι φαίνεται να ακολουθούν την τακτική του «καρότου και του μαστιγίου», καθώς σύμφωνα με το ΜΝΙ οι υπουργοί Οικονομικών είναι έτοιμοι να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην ίδια συνεδρίαση. Όπως πάντως έχει σημειωθεί από πλήθος ευρωπαίων αξιωματούχων, το ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν βρίσκεται και δεν μπορεί να βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς θεωρείται ασύμβατο με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Οι διαρροές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις που έκανε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και οι οποίες ουσιαστικά θέτουν το «σφιχτό» πλαίσιο της επόμενης ημέρας για όποια κυβέρνηση αναδειχθή από τις εκλογές.

«Εχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις κυβερνήσεις, όπως και από την επόμενη, το εννοούμε», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας με νόημα πως αν δεν γίνουν σεβαστοί οι κανόνες «αυτή τη φορά η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι διαφορετική».

Σχετικά άρθρα