Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Δεν θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι τι κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα

Δραγασάκης: Δεν θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι τι κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Γιάννης Δραγασάκης στις διαρροές κύκλων από την Ευρώπη που έκαναν λόγο ότι θα γίνει ρύθμιση του χρέους μόνο αν προκύψει μεγάλος συνασπισμός μετά τις εκλογές.

«Αποδεικνύεται ότι ο στόχος αυτοδυναμίας δεν είναι ένας στενός εκλογικός στόχος, αλλά είναι μια ασπίδα και μια άμυνα του λαού μας σε τέτοιες παρεμβάσεις. Αυτοί (σ.σ.: οι εταίροι) θα αποφασίσουν τι κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα; Ξανά τα ίδια θα αρχίσουμε δηλαδή; Αυτοί θα αποφασίσουν; Ας μην κάνουμε τότε εκλογές! Άλλο η ρύθμιση του χρέους, βεβαίως. Είναι οι δανειστές μας, δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση μονομερώς, με διαπραγμάτευση θα γίνει ρύθμιση, αλλά αυτοί θα αποφασίσουν για το τι κυβέρνηση θα έχουμε;

“Το όραμα το δικό μου και νομίζω όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών”, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒHMA FM ωστόσο επεσήμανε με ξεκάθαρο τρόπο ότι “η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία”.

«Αυτή η κυβέρνηση να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων. Θέλουμε κόμματα με προγραμματικές δεσμεύσεις, με αρχές, με κοινωνικές αναφορές», διευκρίνισε.

Στις προϋποθέσεις για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, συμπεριέλαβε την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο.

«Αυτή τη στιγμή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω εγώ κανέναν, είναι μια πικρή αλήθεια , ότι τα περισσότερα κόμματα, είναι υπολείμματα άλλων εποχών και άλλων καταστάσεων», σχολίασε.

Αναφερόμενος στο χρέος, σημείωσε ότι δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση μονομερώς, αλλά μόνο μέσα από διαπραγμάτευση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι δανειστές θα αποφασίσουν για το τι κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα