Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ένα “νέο ξεκίνημα της Αριστεράς” κάλεσε ο Χάγιος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ένα “νέο ξεκίνημα της Αριστεράς” κάλεσε ο Χάγιος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Χάγιος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές,

Σε ένα «νέο ξεκίνημα της Αριστεράς, που να υπερβαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ», κάλεσε ο Άγγελος Χάγιος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, προτείνοντας τη συγκρότηση ενός «ευρέος κοινωνικού πολιτικού κινήματος, με κοινή δράση όλων των κομματιών της αριστεράς που δε θα συμβιβαστούν με τη διαχείριση του μνημονίου, με στόχο την ανατροπή και την έξοδο από την ΕΕ».

«Τα μνημόνια είναι ο πυρήνας των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σύγχρονου καπιταλισμού. Ο δρόμος για την συνολική ανατροπή του συστήματος περνάει μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και την έξοδο από την Ε.Ε., εδώ και τώρα», είπε ο Άγγελος Χάγιος, διαχωρίζοντας τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, έχει την αυταπάτη ότι μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από το ΚΚΕ, για το οποίο εκτίμησε ότι εναποθέτει τη ρήξη με την Ε.Ε. σε ένα απώτερο μέλλον μέσα από την λαϊκή εξουσία.

«Αν το ’40 η προτεραιότητα για την Αριστερά ήταν να φύγουν οι Γερμανοί, για να επιβιώσει ο λαός, αν στη δικτατορία προτεραιότητα ήταν να φύγει η χούντα, σήμερα προτεραιότητα για την αριστερά πρέπει να είναι η ανατροπή του μνημονίου και η έξοδος από την ΕΕ», είπε ο κ. Χάγιος τονίζοντας:

«Σε αυτές τις εκλογές είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που είναι δεδομένη η πολιτική που θα ακολουθηθεί, είναι το πρόγραμμα του μνημονίου, όπως ψηφίστηκε από 220 βουλευτές και τα περισσότερα κόμματα. Η σύγκρουση είναι για το ποιος θα διαχειριστεί το μνημόνιο», σημείωσε ο κ. Χάγιος, συμπληρώνοντας: «Η ψήφος που ζητάμε είναι η πιο κόκκινη και ριζοσπαστική ψήφος».

Σχετικά άρθρα