Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «σκιαγράφηση» των αναποφάσιστων που θα καθορίσει τις εκλογές

Η «σκιαγράφηση» των αναποφάσιστων που θα καθορίσει τις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALCO, MARC, Αναποφάσιστοι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο πρώτων κομμάτων θα «πέσει»για ακόμη μία φορά το 14% των αναποφάσιστων που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το προφίλ των αναποφάσιστων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας που εστιάζουν στην ομάδα των αναποφάσιστων.

Όπως γράφει η εφημερίδα το «Έθνος», οι αναποφάσιστοι είναι στην πλειοψηφία γυναίκες μεταξύ 35 – 55 ετών, όπως προκύπτει από το μέσο όρο των ερευνών της MARC και της ALCO.

Οι περισσότερες από αυτές είναι νοικοκυρές ή άνεργες, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα της MARC το 44,7% των αναποφάσιστων – στο σύνολό τους- προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και το 23,1% από τη ΝΔ. Οι άνδρες αποτελούν το 41,6% των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 91,8% δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διαπραγμάτευση, ωστόσο πάνω από το 61% ήθελαν συμφωνία.

Ταυτόχρονα στο ερώτημα για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το 76,3% των αναποφάσιστων την κρίνει αρνητικά.

Σχετικά άρθρα