Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα

Την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γάλα, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Καρασμάνης, Δάνης Τζαμτζής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θανάσης Σκορδάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφουνάκης, Σίμος Κεδίκογλου, Τάκης Μπαλτάκος,

Την Παρασκευή θα έλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα με σκοπό να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής, ούτως ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες κατά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogrour την 1η Απριλίου, οπότε και θα δοθεί το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης των 11 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, το χρονοδιάγραμμα συμφωνήθηκε ύστερα από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου αποφασίστηκε το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει τρία άρθρα: ένα για τις τράπεζες, ένα για τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις – εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ κι ένα για τις φορολογικές αλλαγές.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει περιθώριο για τους βουλευτές να καταψηφίσουν μόνο τη ρύθμιση για το γάλα.

Ωστόσο, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει επαφές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «ανταρσίας».

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σημείωσε ότι οι διαφωνούντες βουλευτές δεν έχουν δει το τελικό κείμενο της ρύθμισης για το γάλα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όταν ενημερωθούν σχετικά θα καμφθούν οι αντιρρήσεις τους.

Όσοι δεν θέλουν να αλλάξει κάτι στο γάλα, ουσιαστικά κάνουν κακό στους κτηνοτρόφους που χρόνο με το χρόνο μειώνονται, δήλωσε στο Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει αρχίσει να προσεγγίζει τους διαφωνούντες βουλευτές, προεξάρχοντος του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, με τον οποίο αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση ο γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Εκτός του Μ.Χαρακόπουλου, με τη διάταξη για το γάλα διαφωνούν οι Μ.Κασσής, Θ.Μωραΐτης, Γ.Βλάχος, Ν.Σηφουνάκης, Δ.Τζαμτζής και Γ.Καρασμάνης.

Σχετικά άρθρα