Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε, πως η βαθιά κρίση δεν θα συνεχιστεί»

Τσίπρας: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε, πως η βαθιά κρίση δεν θα συνεχιστεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Αλέξης Τσίπρας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΕΡΤ, Θεσσαλονίκη, Κρίση Χρέους, Νέα Δημοκρατία, Οικονομική Ανάπτυξη, Ρύθμιση 100 Δόσεων, ΣΥΡΙΖΑ, Φοροδιαφυγή,

Με σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης στη χώρα, ξεκίνησε την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλουμε ανάπτυξη που θα έχει προσανατολισμό και θα χρησιμοποιεί το σύνολο των παραγωγικών ικανοτήτων της χώρας μας. Μια ανάπτυξη που θα εκμεταλλευτεί τους νέους», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε, είναι ότι η βαθιά κρίση, δεν θα συνεχιστεί για πολύ».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τον εαυτό τους» ενώ κατηγόρησε κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως «Κραύγαζαν ότι δεν πρέπει να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση, διότι έχουμε κρυφό σχέδιο για να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ.

Τώρα που η προπαγάνδα κατέρρευσε, έμειναν να συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα και όσα από αυτό καταφέραμε να υλοποιήσουμε.

Αν δεν φέρναμε συμφωνία θα μας έλεγαν ότι καταστρέψαμε τη χώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας αυτοκριτική στο έργο της κυβέρνησης, τόνισε πως «Δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες φοροελαφρύνσεις για τα ασθενέστερα στρώματα και τις επιχειρήσεις.

Υλοποιήσαμε όμως τη μεγάλη μας δέσμευση για τις 100 δόσεις».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Σταματήσαμε το άθλιο ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η προηγούμενη κυβέρνηση, για όσους αποδεδειγμένα δεν είχαν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ανοίξαμε την ΕΡΤ, η οποία μεταμορφώνεται καθημερινά σε έναν αντικειμενικό φορέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Έχουμε ήδη καταργήσει τον αντιδημοκρατικό νόμο για την πολιτική επιστράτευση και αναδιαμορφώσαμε τα προγράμματα vaucher.

Στον τομέα του εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης, της πάταξης της φοροδιαφυγής σε έξι μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν σε πέντε χρόνια.

Δώσαμε σε δημόσια διαβούλευση τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και καταλογίσαμε τις ανείσπρακτες οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών, που καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε το θάρρος να κάνει. λα τα παραπάνω έγιναν σε συνθήκες σχεδιασμένης οικονομικής ασφυξίας.

Όλοι στη χώρα και το εξωτερικό γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σκληρά και σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο του ελληνικού λαού».

Σχετικά άρθρα