Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Θα αφήσει η κοινωνία να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν;

Παππάς: Θα αφήσει η κοινωνία να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ,

«Φανταστείτε να βρεθεί στην κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές η ΝΔ, που διακηρύττει ότι το χρέος είναι βιώσιμο» τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο, υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά μολονότι εμείς “φάγαμε τα συκώτια μας” μέχρι να αποσπαστεί συγκεκριμένη δέσμευση από τους δανειστές, επ’ αυτού».

Το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών είναι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Νίκος Παππάς είναι «εάν θα αφήσει η κοινωνία να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν σε μια άλλη κατεύθυνση, από τον Ιανουάριο του 2015 και εντεύθεν, αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν για μια άλλη πορεία, θετική για το λαό και τη χώρα».

Αναφερόμενος σε παραδείγματα για τις μεγάλες προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε- ως παράδειγμα- τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στην Ευρώπη επικρατεί πλέον η αντίστροφη τάση, ότι κάθε άλλο παρά θεοποιείται ή θεωρείται αποτελεσματική η νεοφιλελεύθερη γραμμή, ειδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και βασικών αγαθών (νερό, ενέργεια).

«Έχει αποδειχθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών κάθε άλλο παρά βοηθούν τη διανομή των αγαθών», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων ανέφερε ότι θα είναι, μεταξύ άλλων, «στοιχείο ισόρροπης ανάπτυξης. Εάν οι επιχειρήσεις μάθουν να επενδύουν μόνο στο φθηνό εργατικό δυναμικό, τότε δεν θα επενδύσουν στην τεχνολογία, στην καινοτομία, σε όλα όσα πρέπει» εξήγησε ο κ Παππάς.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες στο ΣΥΡΙΖΑ «εξ αριστερών» ο Ν. Παππάς απηύθυνε έκκληση σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως έφερε το χειρότερο μνημόνιο να το ξανασκεφθούν και να επανεξετάσουν τη θέση τους, διότι έτσι, «ηθελημένα ή μη δικαιώνουν όσους ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια».

«Όσοι μας έλεγαν ‘συμφωνία να’ ναι και ό,τι να’ναι’ μας κάνουν κριτική ότι δεν φέραμε καλή συμφωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά, στρέφοντας τα βέλη του τόσο στο Ποτάμι όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος τέλος στο «χάρτη» των Μέσων Ενημέρωσης και ειδικά των τηλεοπτικών καναλιών, ο Ν. Παππάς είπε ότι κανένα μέσο δεν πρόκειται να κριθεί βάσει της πολιτικής του γραμμής. «Αυτό όμως δεν θα σημάνει ανοχή στην ασυδοσία ή στο φαινόμενο της διαρκούς παραπομπής στις καλένδες της νόμιμης διαδικασίας χορήγησης αδειών» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Σχετικά άρθρα