Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Αυτό το μνημόνιο διαφέρει από τα προηγούμενα

Καμμένος: Αυτό το  μνημόνιο διαφέρει από τα προηγούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μνημόνιο, Πάνος Καμμένος, Πρόσφυγες,

Με το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης ξεκίνησε η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Alpha, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις όπως η αποτροπή στη θάλασσα και πρόσθεσε πως όσοι μιλάνε για εύκολες λύσεις να έχουν στο νου τους αυτή την εικόνα, εννοώντας τη φωτογραφία που συγκλονίζει τον κόσμο με τον τρίχρονο Αϊλάν.

«Εγώ είχα εικόνα του τι συμβαίνει με την μεταναστευτική κρίση και διαφώνησα με την υπουργό» είπε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Συνειδητοποιήσαμε απόλυτα το πρόβλημα όταν ο Σόιμπλε πρότεινε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα σήμαινε για τους πρόσφυγες ότι θα εγκλωβίζονταν εδώ, σε μια χώρα πτωχευμένη που θα χε πάρει μια ανθρωπιστική βοήθεια. Τότε αποφασίσαμε με τον Τσίπρα να πυροβολήσουμε τα πόδια μας απέναντι στο να πυροβολήσουμε την πατρίδα».

Όσον αφορά τα πλοία που βοήθησαν στην μεταφορά των μεταναστών ο Π. Καμμένος είπε: «Τα πλοία μπήκαν, έπρεπε να μπουν 3, είχα προτείνει να μπουν και τα πλοία της NEL, η τελευταία λύση που επεξεργαστήκαμε ήταν να δημιουργηθούν χώροι εκτός πυκνοκατοικημένων νησιών».

«Η Μυτιλήνη θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και είπε πως σε άλλα μικρά νησιά θα μπορούσαν να υπάρχουν κέντρα υποδοχής μεταναστών με την έγκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε: «Θα εκτροχιαζόμασταν με το σχέδιο Σόιμπλε. Διαπραγματευτήκαμε πολύ σκληρά και καταφέραμε πράγματα. Ότι δεν πέρασε η πρόταση το ΤΑΙΠΕΔ να βρίσκεται στο Λουξεμβρούργο ήταν μια επιτυχία της κυβέρνησης».

«Αυτό δεν είναι μνημόνιο όπως ήταν τα προηγούμενα» τόνισε ο κ. Καμμένος και εξήγησε: «δεν έχει μέσα ούτε αγγλικό δίκαιο ούτε διαχείριση περιουσίας από τους δανειστές, έχει χρήμα που μπαίνει στις τράπεζες, έχει σκληρά μέτρα, αλλά έχει και το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ».

«Κι αυτό το πρόγραμμα θέλει αλλαγές» παραδέχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα επέστρεφε στη Νέα Δημοκρατία, τώρα που δεν είναι πρόεδρος ο Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη τους οποίους κατηγόρησε ότι έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ακροδεξιό κόμμα.

«Υπάρχει πιο πολύ Σαμαράς στη ΝΔ τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Καμμένος και είπε για τις μεταγραφές από τον Καρατζαφέρη: «Αυτοί εξύβριζαν Καραμανλή και Μειμαράκη. Όταν ο Καρατζαφέρης είπε τον Μεϊμαράκη μπρόσταντζα αυτοί ήταν δίπλα και γελούσαν» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ.

Σχετικά άρθρα