Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με “πυξίδα” την 3η Σεπτέμβρη και τον Ανδρέα η ομιλία της Σουλαδάκη

Με “πυξίδα” την 3η Σεπτέμβρη και τον Ανδρέα η ομιλία της Σουλαδάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 3η Σεπτέμβρη, Βασιλική Σουλαδάκη, ΠΑΣΟΚ,

Η υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο για την 3η Σεπτέμβρη, Βασιλική Σουλαδάκη, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης “κατακεραύνωσε” τα κόμματα “μόδας”, τα κόμματα “μίας χρήσης”, υπερασπίστηκε την “πυξίδα” της 3ης Σεπτέμβρη που έθεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ δεν παρέλειψε να ανεβάσει το ηθικό των στελεχών του κόμματος υπογραμμίζοντας ότι “είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της που προκάλεσε αίσθηση:

Συντρόφισσες και σύντροφοι καλησπέρα.

Βρισκόμαστε εδώ μαζί, όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ, τιμώντας και συνεχίζοντας τις αρχές και τα οράματα που οριοθέτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 του Σεπτέμβρη το 1974.

Ανανεωμένοι, ώριμοι, δυνατοί,απαντούμε στις προκλήσεις της ιστορίας.

Τα επικοινωνιακά κόμματα ευκαιρίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ και λοιποί, επιχειρούν να μας απαξιώσουν με αφορισμούς του τύπου, «το παλιό πολιτικόσύστημα», «τα παλιά κόμματα».

Μόνο που αυτοί, είναι κόμματα πολιτικές πυραμίδες που καταρρέουν, κόμματα μόδας, που δεν ξέρουν ούτε που πατάνε ούτε που βρίσκονται.

Όλοι αυτοί με τις σημαίες ευκαιρίας, με αυθάδεια αλλά και άγνοια της πολιτικής ιστορίας, επιχειρούν να ξεγράψουν την παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα,ότι δηλαδή, ισχυρές χώρες είναι εκείνες που έχουν ισχυρούς, σταθερούς, λειτουργούντες θεσμούς, στους οποίους βασικοί κορμοί του πολιτικού συστήματος, είναι ιστορικά κόμματα μακράς πνοής και διάρκειας, που συνεχώς ανανεώνονται και προχωρούν, δέστε πχ Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Σκανδιναβικές χώρες κλπ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικό κόμμα θεσμός, δεν μπορεί κανένας να το απαξιώσει.

Αυτοί που εκπροσωπούν τα κόμματα ευκαιρίας, το πολύ μιας η δυο χρήσεων, επιχειρούν να μας απαξιώσουν, διότι δεν έχουν τίποτα να δείξουν, ούτε στρατηγικό βάθος, ούτε ιδεολογικές αναφορές.

Όμως αγαπητοί σύντροφοι, σε λίγο έχουμε εκλογές, ο ψευδοδικομματισμός ρίχνει τα χαρτιά του, τα όπλα του, τα ανταγωνιστικά του στοιχεία, διεκδικούν λοιπόν το ίδιο προεκλογικό σλόγκαν,το “πάμε μπροστά”.

Είναι τόσο όμοιοι και τόσο φτωχοί, που προτείνουν στον λαό το ίδιο σύνθημα;

Αυτή είναι η ιδεολογικοπολιτική τους ταυτότητα, που τσακώνονται; Αυτό το «άδειο πουκάμισο» τους εκφράζει;

Τουλάχιστον ας μας πουν, που μας οδηγούν όπως μας υπόσχονται, σε τοίχο, σε γκρεμό, ή στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;

Το ΠΟΤΑΜΙ, ο Σταύρος, διαπιστώσαμε, ότι πίσω από την δήθεν καινούργια ούγια που γράφει ποτάμι, κρύβεται ένα συνονθύλευμα απ´ όλα τα είδη του παλιού πολιτικού συστήματος, κάθε καρυδιάς καρύδι, που κατά καιρούς είχαν κάτσει σε διάφορα στασίδια…

Όλοι αυτοί, χωρίς βάσεις, πουλάνε το καθημερινό, «μεροδούλι μεροφάι», είναι η έκφραση του πιο παλιούπαλαιοκομματισμού, δεν εκφράζουν τίποτα που ν´αντανακλά τις ανάγκες, το σχέδιο, ενός σοβαρού μετασχηματισμού, μιας κοινωνικοπολιτικής μεταρρύθμισης.

Αλήθεια, μπορεί ο δισυπόστατος ΣΥΡΙΖΑ να μας πει σήμερα, τι στρατηγικό πλαίσιο υιοθετεί, σε ποια Ευρωπαϊκή αριστερά ταιριάζει;

Το ίδιο βέβαια και για το ΠΟΤΑΜΙ, που κινείται, ποιο είναι το ιδεολογικοπολιτικό του πλαίσιο και υπόβαθρο;

Ας μας πουν και οι δυο, ποιοι οι φίλοι τους στην Ευρώπη, σε ποιο Ευρωπαϊκό κόμμα εντάσσονται;

Εμείς είμαστε και ξέρουμε που βρισκόμαστε …

Είμαστε Έλληνες, είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε Σοσιαλιστές, έχουμε αξίες, αρχές, στόχους, πρόγραμμα.

Είμαστε ρηξικέλευθοι και υπερβατικοί, μεταρρυθμιστές και επαναστάτες, είμαστε της συναίνεσης αλλά και της ρήξης αν χρειαστεί, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε την γνώση.

Εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε, έχουμε και γνώση και δύναμη, μ αυτή την δύναμη και την γνώση, ανανεωμένοι, προχωρούμε.

Και κάτι άλλο για κάποιους, που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως καρικατούρα της ιστορίας.

Το ραντεβού με την ιστορία, δόθηκε μόνο μια φορά, τότε που το άλλο μισό της κοινωνίας βρισκόταν στο περιθώριο, στην αθέατη πλευρά.

Τότε σ’αυτό το ραντεβού, βγήκε στο προσκήνιο και σήμερα, όλη η κοινωνία και οι πολίτες είναι παρόντες.

Αυτό το ραντεβού με την ιστορία, δόθηκε στις 18 Οκτώβρη του 1981, από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτό ήταν το ένα και μόνο, ανεπανάληπτο ραντεβού με την ιστορία…

Εμείς η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, τα σύμβολά μας, την σημαία μας, δεν τα κατεβάζουμε, δεν τα κρύβουμε, για μας, ο πράσινος ήλιος, ήταν και θα είναι συνεχώς μαζί μας και ψηλά!

Εμείς, θα ανακαταλάβουμε τον ιδεολογικοπολιτικό μας χώρο, γι’αυτό δεν κρυβόμαστε, είμαστε περήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ!

Βασιλική Σουλαδάκη

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Σχετικά άρθρα