Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θάψιμο” Βαρουφάκη σε Λαφαζάνη: Έχει τάση για απομονωτισμό

“Θάψιμο” Βαρουφάκη σε Λαφαζάνη: Έχει τάση για απομονωτισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα revue-ballast παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη παραμονή του στο Παρίσι, όταν και έδωσε το παρών σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι “αντάρτες” πρώην υπουργοί του Φρανσουά Ολλάντ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη θλίψη του ότι δεν θα έρθει η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα μετά τις επερχόμενες εκλογές, ενώ παράλληλα έστειλε τις ευχές του στο κόμμα του φίλου του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με δόσεις “θαψίματος”, κάνοντας λόγο για τάση προς απομονωτισμό που έχει στόχο τη δραχμή.

“Ελπίζω να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό κόμμα που θα ξεπεράσει τη Λαϊκή Ενότητα, τον φίλο μου Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή κι εμένα. Δεν πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα μπορέσουν να δώσουν μια πλειοψηφία για πολιτική αλλαγή και αυτό με θλίβει. Εύχομαι τα καλύτερα για τη Λαϊκή Ενότητα.

Ωστόσο δεν συμφωνώ πάντα με τη γραμμή της. Έχουμε πολλά κοινά σημεία, τις ανησυχίες, τις πρακτικές, τις ιδέες και τις ιδεολογίες μας, αλλά επιμένω ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει μια τάση για απομονωτισμό, μια τάση να κάνει τη δραχμή τον σκοπό και όχι το μέσο”, ανέφερε για τους παλιούς του συντρόφους ο κ. Βαρουφάκης.

Θέλοντας να τεκμηριώσει τους λόγους που τον οδήγησαν να μην συμπορευτεί μαζί τους, επεσήμανε την ανυπαρξία ευρωπαϊκού οράματος ειδικά όταν είναι αναγκαία η πολιτική συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της Γηραιάς Ηπείρου, “Τους λείπει αυτό που είναι εξαιρετικά κρίσιμο κατά τη γνώμη μου: η βαθιά ανάγκη, η πολιτική αναγκαιότητα να ενσωματωθούν και να συνεργαστούν με το υπόλοιπο κομμάτι της Ευρώπης, αυτό που κάνω εγώ εδώ τώρα… είναι η αίσθησή μου. Γι’αυτό το λόγο δεν νομίζω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω”.

Σχετικά άρθρα