Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Λαφαζάνης “έθαψε” τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! – Δώρο στη Ρωσία 3 δισ. τον μήνα

Γιατί ο Λαφαζάνης “έθαψε” τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! – Δώρο στη Ρωσία 3 δισ. τον μήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Φώσκολος, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κρήτη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ρωσία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή “ΠΥΞΙΔΑ” του Κώστα Συλιγάρδου, ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος αποκάλυψε πόσα χρήματα και θέσεις εργασίας χάνει η χώρα μας από τη μη εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ενώ εύλογες απορίες δημιουργούνται από την αδιαφορία του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ασχοληθεί με τα ελληνικά κοιτάσματα, ενώ αντιθέτως έκανε ό,τι μπορούσε για να καταστήσει την Ελλάδα “κουβαλητή” του ρωσικού φυσικού αερίου.

foskolos

Ο διακεκριμένος καθηγητής, ο οποίος, ήταν ο πρώτος που έφερε στο φως της δημοσιότητας, το σοβαρό θέμα για τον πλούτο της Ελλάδας που θα μπορούσε να σώσει τους Έλληνες από τα δεινά των μνημονίων, είπε ότι ουσιαστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κάνοντας “δώρο” στη Ρωσία 3 δισ. ευρώ το μήνα.

lafazanis_mesa

Σοκ και δέος από τις απώλειες για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες

Είναι χαρακτηριστικό, πως σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικούς υπολογισμούς του καθηγητή, η Ελλάδα χάνει εκτός των 36 τουλάχιστον δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, από την πώληση φυσικού αερίου, περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, και φορολογία από τους εργαζόμενους στην εξόρυξη (4000 πλατφόρμες Χ 250 άτομα = 1.000.000 εργαζόμενοι x 4000 ευρώ εισόδημα…) και φυσικά εξαιρετικά φτηνή ενέργεια, που μεταφράζεται σε παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο καθηγητής αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει επέμβει ακόμα η δικαιοσύνη για την εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Η ιστορία ξεκινά από το 1997

Ο κ. Φώσκολος υπογράμμισε ότι το όλο σχέδιο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 1997, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, ωστόσο καθυστερεί, ακόμα και σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, που η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, που την έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η χώρα όχι μόνο δεν θα είχε πτωχεύσει αλλά θα είχε πλεονάσματα σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα την καθιστούσαν ισχυρότερη οικονομικά από την πανίσχυρη οικονομία της Νορβηγίας.

Αλλά και στο αρνητικό δεδομένο της πτώχευσης, σήμερα, 18 χρόνια (από το 1997 όταν η Βάσω Παπανδρέου για…άγνωστους(;) λόγους έκλεισε την πόρτα στις έρευνες) μετά θα είχαμε ξεχρεώσει και θα είχαμε απαλλαγεί από μνημόνια, ΔΝΤ, τρόικα και καταστροφή οικονομική και κοινωνική.

Ταφόπλακα και από τις εκλογές

Υπενθυμίζουμε ότι η μεσολάβηση των εκλογών θα φέρει νέες καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία, ενώ ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των 20 οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη παρά την αρνητική συγκυρία των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών του πετρελαίου κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές για τρία οικόπεδα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον μιας μεγάλης πολυεθνικής με τις πληροφορίες να μιλούν για τη γαλλική Total.

Το ερώτημα συνεπώς παραμένει πλέον, “ποια θα είναι η πολιτική που θα ασκηθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την νέα κυβέρνηση”.

Σχετικά άρθρα