Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίθανος Πλατφόρμας! Τώρα προβλέπει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ – “Θεούλης” ο διασπαστής

Απίθανος Πλατφόρμας! Τώρα προβλέπει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ – “Θεούλης” ο διασπαστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Δραχμή, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Λαϊκή Ενότητα, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές, στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι: «Ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει. Απεδείχθη αυτό πέντε χρόνια τώρα, θα αποδειχθεί και τα επόμενα 3 χρόνια», ενώ συμπλήρωσε πως είναι μεγάλο λάθος και συνοδεύεται από μία απίστευτη και αφόρητη τρομοκρατία η διατύπωση ότι τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα φέρει επίσης μνημόνιο.

«Όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο.

»Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο. Είναι μία προϋπόθεση. Είναι ένα μέσον για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα.

»Το εθνικό νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα, πρώτα απ’ όλα, να δώσει ρευστότητα στην οικονομία. Όλες οι οικονομίες του κόσμου στηρίζονται στο εθνικό τους νόμισμα για να παρέχουν ρευστότητα και να τονώνουν την εθνική τους δραστηριότητα. Η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα δεν την έχει», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όσο για την πιθανότητα μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να επιφέρει συνεχείς υποτιμήσεις του νομίσματος, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απάντησε αρνητικά.

«Μπορεί, βεβαίως μαζί με το εθνικό νόμισμα να πάμε σε μια περιορισμένη υποτίμηση, όπως φαντάζομαι», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε, «αυτή η υποτίμηση δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Θα τονώσει την ελληνική οικονομία και θα δώσει ώθηση σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις».

Όπως αντιλαμβάνεστε για μια ακόμη φορά ο διασπαστής Παναγιώτης Λαφαζάνης μας μίλησε γενικά και αόριστα για το “εθνικό νόμισμα”, αποφεύγοντας -ακόμα μια φορά- να πει ποιο είναι ο εναλλακτικό του σχέδιο.

Έχουν βεβαίως ευθύνη και οι δημοσιογράφοι που δεν τον πιέζουν. Δεν μπορεί ο κάθε ένας περιθωριακός να λέει ό,τι θέλει στον ελληνικό λαό δίχως να καλείται να εξηγήσει και να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του. Μόνο στην Ελλάδα τύποι σαν τον Λαφαζάνη μπορούν να αραδιάζουν τις φαντασιοπληξίες και τους λαϊκισμούς τους δίχως να “στριμώχνονται” από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Μόνο για τη Χιονάτη και τους Επτά Νάνους δεν μας έχει μιλήσει ακόμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και είναι βέβαιο πως όταν το κάνει οι δημοσιογράφοι θα τον ακούν με μεγάλη προσοχή…

Σχετικά άρθρα