Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ονόματα που «παίζονται» για τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τα ονόματα που «παίζονται» για τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αργύρης Ντινόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιάννης Θεωνάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Κοντογιάννης, ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Μάρδας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Παππάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Πάνος Σκουρλέτης, ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, Φώτης Κουβέλης, Χρήστος Σπίρτζης, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Πυρετός επαφών επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία για την κατάρτιση των λιστών για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στην πιο δύσκολη θέσει βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς θα προβλήματα για την κάλυψη των κενών σε εκλόγιμες κυρίως θέσεις περισσότερα.

Ο κ. Τσίπρας καλείται να αναπληρώσει έως και 50 θέσεις που έχουν μείνει κενές από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας και τηρώντας τις νέες εσωκομματικές ισορροπίες με την παρέμβαση των «53» αλλά και με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους για την επίτευξη της ισχυρής εντολής.

Οι βουλευτές που θέλει να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς δεν έχουν το «σταριλίκι, όπως λέει,είναι κυρίως οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αλλά και ιστορικά στελέχη της αριστεράς.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στην Β’ αφού εκεί θα δημιουργηθούν πάνω από έξι κενά.

Στην Α Αθήνας είτε στο Επικρατείας αναμένεται να πάρει θέση ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να μετακινηθεί στη Β’ Αθήνας από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Υποψήφιος στην Α Αθήνας θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης είναι σε αναμονή της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα για το εάν θα είναι στην Α’ ή Β’ Αθήνας ή στην περιφέρεια Αττικής.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι υποψήφιοι ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σε εκλόγιμες θέσεις αλλά σε άλλες εκλογικές περιφέρειες αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι Αριστείδης Μπαλτάς και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο Γιάννης Θεωνάς και ο Λαοκράτης Βάσσης αναμένεται να είναι στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθήνας.

Εκτός εκλόγιμης περιφέρειας θα είναι ο Γιάννης Πανούσης και ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ο Δημήτρης Τσουκαλάς αναμένεται να είναι υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση.

Στην Α’ Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ στα ψηφοδέλτια θα μετέχει και ο Νίκος Τόσκας.

Οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Γιώργος Τσίπρας, μένουν εκτός λίστας με απόφαση του κόμματος.

Πάντως αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι εάν ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, με πηγές να αναφέρουν πως η Άντζελα Γκερέκου έχει ζητήσει να μετακινηθεί από την Κέρκυρα στην Β΄ Αθήνας.

Εάν ο Ευ. Μεϊμαράκης καρτήσει την υποψηφιότητα της κρητικής περιφέρειας, τότε τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν για τον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Δαμαβολίτη.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης που εκλεγόταν με την ΝΔ στην Ηλεία συζήτησε το ενδεχόμενο ένταξής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο ίδιος φαίνεται να έχει αποφασίσει να μην είναι πλέον υποψήφιος.

Υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β Αθήνας θα είναι και ο Αργύρης Ντινόπουλος .

Σχετικά άρθρα