Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον τηλεοπτικό χρόνο – Συμφωνούν στο ντιμπέιτ

Νέα σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον τηλεοπτικό χρόνο – Συμφωνούν στο ντιμπέιτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία, Ντιμπέιτ (Τηλεμαχία), ΣΥΡΙΖΑ,

Ένα ακόμη μέτωπο σύγκρουσης και διαφωνιών άνοιξε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο των διαφωνιών μεταξύ των δύο κομμάτων, κυρίως, βρέθηκε η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο.

Η πρόταση που αρχικά είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο τηλεοπτικός χρόνος να κατανεμηθεί με συνδυασμό κριτηρίων, δηλαδή την κοινοβουλευτική δύναμη (κατά 60%) και την εκλογική δύναμη (κατά 40%).

Η πρόταση αυτή όμως δεν βρήκε σύμφωνη την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πλασματικά ποσοστά τηλεοπτικού χρόνου, αντίστοιχα με τη δύναμη των κομμάτων, ενώ επικαλέστηκε την πρακτική που είχε υιοθετηθεί κατά το παρελθόν, η οποία, τόνισε, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο αναλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, αναφερόμενη στις εκλογές του Ιανουαρίου, είχε κατανεμηθεί σχεδόν ισομερώς ο χρόνος ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως τότε η κατανομή έγινε με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εθνικών εκλογών, στις οποίες η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν μόλις 3 μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της ζήτησε να μην μετρήσουν στον υπολογισμό του προεκλογικού τηλεοπτικού χρόνου οι εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών της ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα, οι επαφές ενόψει της διεξαγωγής ντιμπέιτ εντείνονται, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί δύο τηλεμαχίες.

Αυτό παραπέμπει πως σε νέα επαφή ανάμεσα στα δύο κόμμα μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να αποφασιστεί τι θα γίνει ακριβώς.

Από τη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν ανοιχτοί και διατεθειμένοι να συμμετέχουν στα δύο ντιμπέιτ που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα δεύτερο ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Σχετικά άρθρα