Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παππάς καταρρίπτει μύθους: «Τιμήσαμε την ψήφο του λαού»

Ο Παππάς καταρρίπτει μύθους: «Τιμήσαμε την ψήφο του λαού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Αντώνης Σαμαράς, Δημοψήφισμα, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Έκτακτη Εισφορά, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Λαϊκή Ενότητα, Νίκος Παππάς, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Το πάγωμα των πλειστηριασμών σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,Νίκος Παππάς.

Αναφορικά με το θέμα των μειώσεων στις συντάξεις ο κ. Παππάς τόνισε: «Τον καιρό του μνημονίου ο λογαριασμός ο ετήσιος των συντάξεων μειώθηκε κατά 40%. Συνεπώς οι μειώσεις οι οποίες έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι το 2014 ήτανε ραγδαίες.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που είχαμε ήταν μια μικρή αύξηση της εισφοράς, η οποία είναι και πλήρως ανταποδοτική διότι είναι η εισφορά υγείας η οποία αυξάνεται».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε και αξιοποίησε τη λαϊκή ψήφο «Τιμήσαμε την ψήφο του λαού, την αξιοποιήσαμε, φέραμε μια συμφωνία η οποία δίνει πολλές δυνατότητες και τώρα χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Κλείνει ο κύκλος των εσωκομματικών συζητήσεων και αναζητήσεων και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης.

Ο κόσμος πλέον, ο ελληνικός λαός γνωρίζει και καθώς περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο καθαρό ποια είναι τα διλήμματα της επερχόμενης κάλπης».

Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη εκ των έσω γι΄ αυτό πηγαίνει η χώρα σε εκλογές.

Νομίζω ότι κανένας αριστερός κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος με ένα πρόσωπο σκληρής δεξιάς και πρόσωπα τα οποία είχανε με φανατισμό υποστηρίξει πολιτικές απάνθρωπες».

Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ. Παππάς σημείωσε: «πρέπει να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε αν δεν είχε επέλθει η πολιτική αλλαγή του Γενάρη.

Η Ελλάδα επισήμως θα είχε διατυπώσει τη θέση που διατύπωνε τότε ο κύριος Σαμαράς και εξακολουθεί φαντάζομαι να πιστεύει και ο κύριος Μεϊμαράκης, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και με ένα πιστοποιητικό βιωσιμότητας μπορεί να πορευτεί η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αν δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το θέμα του χρέους δεν θα ήταν αντικείμενο της συζήτησης, δεν θα είχε προκαλέσει αυτή την έντονη συζήτηση σε διεθνές επίπεδο, από την οποία σίγουρα η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη».

Σε ερώτηση για το θέμα των ομαδικών απολύσεων τόνισε: «οι ομαδικές απολύσεις είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοικτό και εδώ η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τις συμμαχίες να αποτρέψει οποιαδήποτε ρύθμιση σαν αυτή που είχε στο μυαλό της η προηγούμενη διακυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι αν δεν είχε γίνει η πολιτική αλλαγή του Γενάρη το καθεστώς της απαγόρευσης των ομαδικών απολύσεων θα είχε καταργηθεί και θα είχε αλλάξει επί τα χείρω την κατάσταση στην ιδιωτική οικονομία και στον ιδιωτικό τομέα όπου έχουμε το μεγάλο ποσοστό ανεργίας».

Αναφερόμενος στο ταμείο της Δημόσιας περιουσίας, τόνισε πως ήταν επιτυχία να μη μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο όπως επιθυμούσαν οι πιστωτές και τόνισε πως «πέραν του χωροταξικού ζητήματος το οποίο είναι κρίσιμο, το πιο κρίσιμο απ’ όλα είναι ότι τα χρήματα τα οποία «θα γεννηθούν» από την δημιουργία του ταμείου θα πηγαίνουν κατά το ήμισυ για την ανάπτυξη, για τις επενδύσεις.

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα και ακόμα κρισιμότερο είναι ότι αυτά τα ποσά πρέπει να δημιουργηθούν, να «γεννηθούν», να παρουσιαστούν στην διάρκεια του δανείου που είναι 30 χρόνια.

Νομίζω ότι ήταν μία πάρα πολύ σκληρή μάχη την οποία έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο και θα μου επιτρέψετε θα την χαρακτηρίσω μεγάλη επιτυχία την κατάληξη».

Ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τη σημασία του ευρωπαϊκού δικαίου στο οποίο υπάγεται η συμφωνία της Ελλάδας, σε σχέση με το αγγλικό δίκαιο, στο οποίο υπάγονταν οι προηγούμενες δανειακές υποχρεώσεις.
«Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα ζήτημα που απασχόλησε πάρα πολύ τη συζήτηση όλα τα τελευταία χρόνια είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα.

Αυτή τη στιγμή οι δανειοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από τον ESM ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

Σε κάθε περίπτωση εδώ θα είμαστε και θα κληθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η Νέα Δημοκρατία να απαντήσουν και για τα μεγάλα διλήμματα πολιτικής που έχουμε μπροστά μας αλλά και για το τι έπραξαν στο παρελθόν».

Τέλος αναφερόμενος στις αποχωρήσεις στελεχών προς τη Λαϊκή Ενότητα επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη εκ των έσω, γι΄αυτό πηγαίνει η χώρα σε εκλογές και νομίζω ότι κανένας αριστερός κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος με ένα πρόσωπο σκληρής δεξιάς και πρόσωπα τα οποία είχανε με φανατισμό υποστηρίξει πολιτικές απάνθρωπες».

Σχετικά άρθρα