Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο μυαλό του Αλέξη: Τα κομμάτια που λείπουν από το «παζλ» της λίστας

Στο μυαλό του Αλέξη: Τα κομμάτια που λείπουν από το «παζλ» της λίστας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Μητρόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Αννέτα Καββαδία, Βασιλική Κατριβάνου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΗΜΑΡ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, Ψηφοδέλτια,

Με παζλ μοιάζει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα μετά το «μπλόκο» με τους «53».

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να βρει λύση στην κατάρτιση των λιστών για τις εκλογές έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα οι αποχωρήσεις από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτάσει σε υπαρκτά περισσότερα από 40, με τους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος να εκτιμούν πως για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη του πρόσφατου παρελθόντος ο αριθμός δεν είναι απίθανο να σκαρφαλώσει στα 50.

Η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα, όπως και ο ίδιος την έχει εκφράσει, να προχωρήσει σε αντιστοίχηση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ συναντά εμπόδια από τη θέση των «53».

«Χρειαζόμαστε ψηφοδέλτια μάχης, με ευρύτητα πνεύματος, όχι με συμμετοχές παραγόντων –τους πληρώσαμε ήδη. Στην παρούσα συγκυρία, που τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλά, η τελική διαμόρφωση της λίστας θα ενισχύσει ή θα αμβλύνει αρνητικές εντυπώσεις.

Από την πλευρά μας, θα είμαστε αντίθετοι μέχρι τέλους σε νοοτροπίες και πρόσωπα, που κινήθηκαν στον αντίποδα της αριστεράς, που την πολέμησαν και σηματοδοτούν ένα συντηρητικό, από την πλευρά των αξιών, κόσμο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «53» στην παρέμβασή τους.

Έχοντας αρχικά πετύχει τον πρωταρχικό του στόχο να συμπεριληφθούν στις λίστες οι προερχόμενοι από τους «53», Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, απέκλεισε τη συνεργασία με «σταρ», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά Βαρουφάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Παρά τα όσα τονίζει ο ίδιος σε δηλώσεις του, η αποπομπή του Αλέξη Μητρόπουλου από τα ψηφοδέλτια θεωρείται πλέον δεδομένη.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης να προτείνουν ανθρώπους αριστερούς, όχι με την ταμπέλα της Αριστεράς, αλλά από την άποψη της ηθικής και της εντιμότητας.

Ενώ τόνισε παράλληλα, πως όποιος ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση θα απορρίπτεται, ενώ αυτός που θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος ως στρατιώτης θα μπαίνει τα ψηφοδέλτια.

Αναφορικά με τους βουλευτές που ψήφισαν «Παρών» στη συμφωνία του Αυγούστου και προέρχονται από τους «53», όπως η Αννέτα Καββαδία και Βασιλική Κατριβάνου, οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι θα αποφασιστεί για το κατά πόσο θα βρίσκονται στις λίστες σε εκλόγιμη θέση από επαφές που θα έχει μαζί τους η ηγεσία του κόμματος και στην οποία θα κληθούν να πάρουν θέση για το κατά πόσο θα στηρίξουν τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

Άγνωστη παραμένει ακόμη η κατάληξη που θα έχει η πολιτική επαναπροσέγγιση που είχε επιχειρήσει ο Φώτης Κουβέλης μετά τη διάσπαση στη ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ υπό την ομπρέλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με το όνομα του Φώτη Κουβέλη να ακούγεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο έχουν ακουστεί επίσης αυτά του Γιάννη Θεωνά και του Λαοκράτη Βάσση, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς με μεγάλο αντιδικτατορικό αγώνα.

Στα ονόματα που κατά τα λοιπά «παίζουν» στην Κουμουνδούρου είναι ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Μαρία Γιαννακάκη προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, του Μάρκου Μπόλαρη, του Σάββα Ρομπόλη αλλά και του Ν. Καββαθά από τη ΓΣΕΒΕΕ. Πέραν τούτων μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένη η κάθοδος στις εκλογές των υπουργών που δεν είχαν εκλεγεί Νίκου Τόσκα, Χριστόφορου Βερναρδάκη, Νίκου Κοτζιά, Αριστείδη Μπαλτά, Δημήτρη Μάρδα, Γιώργου Κατρούγκαλου και Χρήστου Σπίρτζη.

Σχετικά άρθρα