Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: «Τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι»

Βούτσης: «Τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Αλέξης Μητρόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Δημοψήφισμα, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Λαϊκή Ενότητα, Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,

Την άποψη πως έγιναν λάθος εκτιμήσεις και λάθος στρατηγικές, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ενώ εκτίμησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι: να επανασυσπειρώσουμε το χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους», τόνισε.

Εξήγησε δε πως μετά τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια μεταβατική φάση στο κόμμα, η οποία έκλεισε με την Πανελλαδική Σύσκεψη, το Σββατοκύριακο.

Τόνισε παράλληλα, πως η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ότι μπορούσε για να τιμήσει το «όχι» του λαού στο δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως «το σχέδιο Grexit μαζί με το Ταμείο που ανακάλυψε τελευταία στιγμή ο Σόιμπλε για να δυσχερανθεί η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Μητρρόπουλο είπε πως δεν γνωρίζει εάν θα είναι το όνομά του στις λίστες του κόμματος.

Δεν δίστασε ακόμη, να εκφράσει την ενόχλησή του για τη στάση που κράτησε τον τελευταίο καιρό λέγοντας: «Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

Και συνέχισε λέγοντας: «σήμερα θα ξεκαθαρίσει απολύτως αυτό το τοπίο ποιοι μένουν και ποιοι επιλέγουν ένα διαφορετικό κόμμα.

«Τώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν και η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου. Εμείς θέλαμε ο ο λαός να κρίνει όλους κόμματα και πρόσωπα».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε της αντίληψης: ότι όσο αραιώνουν τα ραπανάκια τόσο φουντώνουν».

Τέλος τόνισε πως «το δίδαγμα είναι «τέρμα από την αριστερά το σταριλίκι.Oι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε ένα χώρο της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κινηματικής αντίληψης, της ανιδιοτέλειας δεν κάνουν καθόλου καλό και έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ΄αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».

Σχετικά άρθρα