Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 1,5% και 3,1% δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ  1,5% και 3,1% δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Θρίλερ για την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Νέα Δημοκρατία με 1,5% και 3,5%.

Ωστόσο, σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “ΒΗΜΑ” της Κυριακής, η διαφορά αποτυπώνεται στις 3,1 μονάδες με το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 24,2%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,8% κι ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5, το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 13,2%.

dimoskop vima

Ευρύ είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αφού προηγείται με ποσοστό 56,5 έναντι 22,7 της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό. Το 40,5% των ερωτηθέντων απαντά Τσίπρας και το 33,1% απαντά Μειμαράκης.

Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας

Στην δημοσκόπηση της Alco για το “Πρώτο Θέμα”, που δημοσιεύθηκε σήμερα, όπως δείχνουν τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 22,6% έναντι 22,1% της δεύτερης Ν.Δ.. Ακολουθούν η Χ.Α. με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7% το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, και η Ένωση Κεντρώων 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,4%. Στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.

dimosk proto thema

Σχετικά άρθρα