Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ζωή κάνει κόμμα για να συμπράξει με Λαφαζάνη ως αρχηγός

Η Ζωή κάνει κόμμα για να συμπράξει με Λαφαζάνη ως αρχηγός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λαϊκή Ενότητα, Μανώλης Γλέζος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,

Εξετάζει τις τελευταίες λεπτομέρειές η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, η ίδρυση του οποίου θα ανακοινωθεί αφού θυροκολληθεί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της και προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο επικαλείται στενούς συνεργάτες της κ. Κωνσταντοπούλου, έχει ήδη αποφασίσει την πορεία που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις κάλπες αλλά και τη μορφή που θα λάβουν οι εκλογικές συνεργασίες που θα συνάψει.

Όπως έχει φανεί άλλωστε, η κ. Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο κόμμα του οποίου έχουν ήδη προσχωρήσει βουλευτές προσκείμενοι στην κ. Κωνσταντοπούλου όπως η Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς και Αγλαΐα Κυρίτση.

Σχετικά με τη συνεργασία του πολιτιού φορέα με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, η νυν πρόεδρος της Βουλής, φέρεται να να έχει ήδη προτείνει να δημιουργηθεί ένα οργανωτικό σχήμα παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών.

Πιο συγκεκριμένα, η κάθε οργάνωση που θα συμμετέχει στο εκλογικό μέτωπο θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα ή δύο στελέχη στα κεντρικά όργανα.

Αυτή η λύση φαίνεται να είναι η πιο πιθανή καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτός ο «χαλαρός» σχηματισμός μπορεί να προσελκύσει κι άλλες οργανώσεις που σήμερα συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Κωνσταντοπούλου βλέπει με δυσπιστία την ανάληψη της ηγεσίας του εκλογικού σχήματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη προτιμώντας τη λύση της συλλογικής ηγεσίας.

Η πρόεδρος της Βουλής απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Μανώλη Γλέζο εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς «να μην περάσει το 3ο μνημόνιο ως οδοστρωτήρας πάνω από τον ελληνικό λαό».

Η δήλωσή της πως «οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν» μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα για συμπόρευση στο νέο σχήμα της.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος υπογραμμίζει πως είναι απόλυτα έτοιμος να κάνει αυτό που θα του ζητήσει ο λαός της Πάρου.

Ο ίδιος πάντως κληθείς να επιλέξει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Εντολή, τονίζει πως «Ίσως να δημιουργηθεί και κάτι άλλο».

Σχετικά άρθρα