Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάρτης της Eυρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο»

Χάρτης της Eυρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Μακεδονία, Μαρία Σπυράκη, Σκόπια, Χάρτης,

Την άμεση διόρθωση χάρτη που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον οποίο η π.Γ.Δ.Μ. αναγράφεται ως «Macedonia» και το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου ως ξεχωριστό κράτος με την ονομασία «Northern Cyprus», ζητά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Μάλιστα, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζοντας ακατάλληλη την χρήση των συγκεκριμένων όρων από την ιστοσελίδα της DG Growth «Watify» που απευθύνεται σε επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έναρξη ή την ψηφιοποίηση της επιχείρησής τους.

Η κ. Σπυράκη υπογραμμίζει ότι ο όρος «Macedonia» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται με την π.Γ.Δ.Μ. ως υποψήφια χώρα, ενώ η Συνθήκη ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. αναφέρει ρητά ότι η Κύπρος εντάχθηκε συνολικά στην Ε.Ε. και υπάρχει αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου στο Βόρειο Τμήμα του κράτους.

Παράλληλα η ευρωβουλευτής ζητά να μάθει υπό ποιους όρους υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και ποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία αλλά και την τελική έγκριση του δημοσιευμένου περιεχομένου.

xartis 1

xartis 2

Σχετικά άρθρα